Vettünk egy panelt, a nappaliban falba (horonymarás) vezette el az előző tulaj a vezetékeket. Most mi legyen?
Vízszintesen a szomszéddal közös falnál, végig ki lett marva egy csíkban.
Egy vezeték fut benne. Nem tudom milyen mélyen marték ki.
Több helyen olvastam, hogy tilos.
Akkor most mi legyen? Szóljak valakinek (kőműves, statikus...)? Mit fognak csinálni? Mennyibe fog ez nekem kerülni?
Olyan ne irkáljon már, aki nem ért hozzá.
Köszi!
Részletesen le lettek írva itt a kérdésemnél több kommentben, hogy nem lehet.
MOST AKKOR MI VAN? NEM LEHET, DE HA MÉGIS, AKKOR MEG TÖK MIND1, NEM GOND, DE AZÉRT NEM LEHET?
Villanyszerős fórumok is írják, hogy tilos. Nem csinálják. Semmiképpen nem csinálnak panelba horonymarást.
Aztán meg van olyan, amelyik simán megcsinálja.
Aztán úgy veszel lakást, hogy ki van marva a fal vízszintesen és ezután olvasod el, hogy ilyet tilos.
Ezért született a kérdés.
Mit csináljak, hívjak statikust, kőművest, szedjék ki a kábelt és pótolják be a kimart helyet glett heleyett valami speciális betonnal?
Ilyeneket könnyű írni, h nem lesz baj heee, meg nagy baj lesz heeee. Ezért is írtam, hogy aki kicsit jobban ért hozzá az írjon már légyszíves.
"Hivatalosan a panellakásokat nem szabad horonymarni."
Tele van ilyennel a net, hogy tilos.
Olyan is van, ahol mást írnak.
Inkább a kérdést, a kommenteket kéne figyelmesen elolvasni és úgy válaszolni, annak aki ért hozzá. Aki meg nem az hagyja a pics@ba légyszi.
Drága kérdező! Ne hari ha hülyének nézlek! Ha van egy rakás földed? Te hogyan tünteted el? ásol neki egy gödröt??
Szóval... a fentiek szerint akkor vésd ki a feltételezett horony helyét ,és ha MEG lETT AZ A HORONY !!!!.. akkor vakold be újra!
Esetleg vagy ..nem foglalkozol vele,és nem kérdezel ostobákat!
Szerintem a valaszolok 90%-a nem is ertette a kerdest. Egy kimerito valasz erkezett.
Hivhatsz statikust, de a meglevo horonnyal nem tud mit kezdeni. Esetleg egy helyen meg lehet bontani, hogy milyen mely. Attol is fugg a helyzet sulya, hogy hany emelet van meg folottetek, illetve milyen a panel. Hivj fel egy statikust, majd mond ra valamit. Latatlanban nem lehet megitelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!