Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szeretnék a kertbe egy fa...

Szeretnék a kertbe egy fa játszóházat. Hogyan lehetne megoldani, hogy ne menjen tönkre a lábazata a nedvességtől?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy lenne jó. Betonozni alatta? Vagy geotextil/párazáró fólia a földre? Esetleg valami akrilos festékkel jó sok rétegben lekenni a fát?
2021. máj. 5. 23:52
 1/8 anonim válasza:

Én úgy csináltam egyet betonból öntöttem egy téglalapot úgy hogy beleférjen az oszlop, de legyen tartása, a betonba meg vas. Lekentem mindenféle védővel, és 10 éve már, de még nem rohadt ki.

A lényeg, hogy száraz legyen a fa amivel dolgozol, mert ha vizes, télen megdagad, és a betont szétrepeszti (lassan)

2021. máj. 6. 00:42
 2/8 anonim ***** válasza:

1.-gázolajba, áztatták 5-napra azt a részét ami a földbe megy .

2.-perzselővel,megégették .

2021. máj. 6. 04:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Betonnalapba lefúrsz egy furatot és vegyi dűbellel beleragasztod a fa gerenda tartó vasát.

Én így csinálnám.

2021. máj. 6. 05:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Mekkora lesz ez a játszóház?

A gyerekek felnőnek, neked meg a kertedben marad egy betonalap...

Süllyessz be a földbe gerendákat és arra építs fából egy padlózatot, ill. nyilván arra építkezz. Lekensz mindent vastaglazúrral, a földbe süllyesztett részt a gerendán kátránnyal és ez abszolút elégséges, de ha akácból építesz, akkor nem is szükséges kezelni. Készíthetsz neki pontalapot is, ha mindenáron betonozni akarod, és abba gerenda tartókat belerakod mikor még képlékeny vagy beragasztod, ahogy Imre is írta, de én ilyet max. olyan épületnél csinálnék, ami "örökös", pl. szerszámtároló.

2021. máj. 6. 08:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Apám készített a gyerekeimnek anno hasonlót. Ő kátránnyal kente le vastagon a földbemenő részeket. Ennek 30 éve és teljesen hibátlan, azóta az én unokáim használják teljes biztonsággal.

Lehet, hogy manapság már vannak újabb módszerek, de ez egyszerű és bevált.

2021. máj. 6. 09:32
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok ötletet.

Tényleg jó lenne elkerülni a betonozást.

Tetszik ez a kátrányozás is, elvégre a ház alján/tetején is kátránypapírral vízszigetelnek. Viszont így, kimondottan kátrányt nem látom, hogy árulnának. Talán ilyen néven, ezek közül működhet valamelyik?

[link]

2021. máj. 6. 10:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Keress rá a bitumenes szigetelőanyagokra, pl:

[link]

De az is elegendő, ha valahonnan tudsz szerezni maradék bitumenes lemezt (egy egész tekercs nem kell neked) és hőlégfúvóval ráolvasztod.

2021. máj. 6. 10:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Talajcsavar a 4 sarkára, arra már tudsz építeni faszerkezetet. A padló alatt maradjon 10 cm légrés.
2021. máj. 6. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!