Hogyan érdemes felhelyezni a párnafákat a falra? (Részletek lent)
Lambériázni szeretnék, aminek az első lépése a párnafák felrakása a falra. Egy darab párnafát kettő darab 8-as tiplivel (50 vagy 60 mm hosszú) gondoltam felfogatni a falra (Porotherm téglafal 2 cm vakolat rajta, ezért kell 50-es vagy 60-as hosszú tipli). Az addig OK, hogy a tipliket felfúrom, berakom, a helyeiket átvezetem ceruzával a párnafára, előfúrom a lyukat... És ennél a pontnál elakadtam: mi van ha kicsit ferdén megy be a süllyesztett fejű facsavar a deszkába és ezért akár 2-3 mm elcsúszás lesz a facsavarok végei és a tiplik helyei között?
Gondoltam arra, hogy fúrok 2 nagyobb átmenő lyukat a deszkán a tipliknél és alátétgyűrűvel helyezem fel a csvarokat. Ekkor kisebb hibák korrigálhatóak. Azonban ekkor a csavar feje meg az alátétgyűrű kiáll a fából és lehetetlenné teszi a lambériázást. Csinálhatok esetleg egy bemarást a csavarhelyeknek és így beljebb lehet süllyeszteni a csavart és az alátétet. Így már bolondbiztos lesz, de ezt meg túlkomplikáltnak érzem. Biztos nem vacakol senki ennyit ezzel. Akkor meg hogyan csináljam egyszerűen és jól?
Mivel csak két kezem van, ezért én képtelen vagyok egyszerre mozdulatlanul tartani a deszkát, majd a dögnehéz 700W-os fúróval mindkét végén fél kézzel pontosan előfúrni a falon. Tehát, marad a szöggel jelölés.
Vékony díszlécet már sikerült elrepeszteni rossz süllyesztés kialakításáával. Így tapasztalatból tudom, hogy nem a csavarfej mérete számít, hanem a szög, amivel a szárba kapcsolódik. Annak a kialakításához jóval nagyobb, 12-es vagy 16-os fúróval kell egy pici tölcsért előfúrni.
Bizonyos okokból 70 cm-esek a párnafák, ezért darabonként 2 tipli itt elég lesz.
48 mm széles a párnafa, teljesen mindegy, hol van a lambéria széle a csavarhoz képest: a csavarral egy vonalban is el kell férnie a kapocs szögének.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!