Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vehetek vídiabetétes cirkula...

Vehetek vídiabetétes cirkula lapot,-ha tűzifa darabolásra használnám?

Figyelt kérdés

Erdészettől ágfához jutok,(akác,és nyár).

Eddig is cirkulával vágtam össze,-még anno apám vett a ruszkiktól lapokat.(250,300)

Az ősszel rászántam a pénzt,vettem egy nagyobb,400-s átmérőjűt.

Megjártam vele,olyan "puha,lágy" anyagból van,hogy 2-3 talicska akác kiviszi az élét. A ruszki lappal felvágok akár egy m3 szőlő oszlopot is,ami száraz,szikrázik szinte.

Gondoltam,veszek egy vídiaabetétest,csak hallottam,hogy nem való tüzifa vágásra.

Aki még is használ,-megírná a tapasztalatait?

2021. márc. 12. 12:26
 1/4 anonim ***** válasza:
22%
Miért nem tudod a magyar nevét? (Ha igen akkor meg miért nem azt használod?) Egyébként igaz, a vidiás körfürészkorong alkalmatlan nyers fa vágására. Nyers, vagy még nem kiszáradt fához a jol kihajtogatott a mefgfelelö!
2021. márc. 12. 14:32
 2/4 Fantom83 ***** válasza:
100%

Én sokáig vídia betétes lapot használtam tűzifa vágásra,aztán vettem egy "hagyományos" acél lapot,az egy igazi véres kínlódás volt.

Inkább visszatettem a foghíjas betétes tárcsát,sokkal haladósabb.

2021. márc. 15. 17:27
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Hozzám hasonló,de nagyobb tapasztalattal rendelkező paraszt gyerekektől hallottam,hogy könnyen kipattannak a betétek,alig van szaki,aki 1.vissza tudja hegeszteni,2.meg tudja rendesen köszörülni.

2021. márc. 15. 19:27
 4/4 Fantom83 ***** válasza:

Érzéssel told neki az anyagot,vas ne legyen a faanyagban,mert akkor törnek a fogak.

Én most építek hozzá egy élező gépet,nem t@knyolom össze sarokcsiszolóval,mint rengeteg Jutyubés videókban...

2021. márc. 15. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!