Vehetek vídiabetétes cirkula lapot,-ha tűzifa darabolásra használnám?
Erdészettől ágfához jutok,(akác,és nyár).
Eddig is cirkulával vágtam össze,-még anno apám vett a ruszkiktól lapokat.(250,300)
Az ősszel rászántam a pénzt,vettem egy nagyobb,400-s átmérőjűt.
Megjártam vele,olyan "puha,lágy" anyagból van,hogy 2-3 talicska akác kiviszi az élét. A ruszki lappal felvágok akár egy m3 szőlő oszlopot is,ami száraz,szikrázik szinte.
Gondoltam,veszek egy vídiaabetétest,csak hallottam,hogy nem való tüzifa vágásra.
Aki még is használ,-megírná a tapasztalatait?
Én sokáig vídia betétes lapot használtam tűzifa vágásra,aztán vettem egy "hagyományos" acél lapot,az egy igazi véres kínlódás volt.
Inkább visszatettem a foghíjas betétes tárcsát,sokkal haladósabb.
Köszönöm!
Hozzám hasonló,de nagyobb tapasztalattal rendelkező paraszt gyerekektől hallottam,hogy könnyen kipattannak a betétek,alig van szaki,aki 1.vissza tudja hegeszteni,2.meg tudja rendesen köszörülni.
Érzéssel told neki az anyagot,vas ne legyen a faanyagban,mert akkor törnek a fogak.
Én most építek hozzá egy élező gépet,nem t@knyolom össze sarokcsiszolóval,mint rengeteg Jutyubés videókban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!