Hol lehet jó minőségű bevont elektródát kapni?
Hobbi szinten szoktam itthon hegeszteni, gyakran szükség van rá. Eddig még régi, úgy 25-30 éves elektródákat használtam, ezekkel is tanultam meg hegeszteni, most viszont hogy ezek elfogytak kénytelen voltam venni. Vettem egy csomagot, és nem szépítem, szar volt. Nem tudtam szép varratokat csinálni vele. Valószínűleg, sőt biztos, hogy ebben benne van az is, hogy nem vagyok hegesztő, nem vagyok profi, tehát gondoltam hogy ügyesség kérdése a dolog. De ettől még rendeltem máshonnan egy drágább adagot is, hátha az jó lesz. Hát az se jobb. Próbáltam neten utánanézni ennek, nem igazán találtam erről konkrétumot. Volt olyan fórum ahol megemlítették már ezt, azt sejtik, ahogy én is, hogy valami változott idő közben a pálcán.
A kérdés most onnan jutott eszembe, hogy most nézem ezt a videót, és ebben is erről beszél a férfi. Innenstől úgy 5 percig erről beszél: [link]
Szóval a kérdésem, hogy lehet még olyan elektródát venni, ami olyan jó minőségű mint a régiek? A mostaniakra nekem nagyon nem áll rá a kezem, elég ocsmányul tudok velük hegeszteni.

Inverteres hegesztőm van. Végigpróbáltam a teljes beállítási skálát. És biztos hogy az új elektródákkal van a baj. Berakok egy régit, teljesen jól "működik", majd berakom az újat és elállítás nélkül megpróbálok vele ugyanúgy hegeszteni, és fröcsög össze-vissza, nehezebben alakul ki az ív kicsit, valamint nem folyik úgy el a felületen, durvább a végén a kinézet. Próbáltam az áramon növelni, nem segített.
A szárítást meg fogom próbálni, köszi a tippet.

Én eddig OK4616-t vettem "állampolgári kapcsolat útján"(úgy lopták)...de megszűnt a forrás.
Most nemrég kirakodó vásárban vettem ER23-t,-ezidáig nem volt vele gondom.
35 éves Hetra-m van...

Er23-at vegyél.
Néha a drágább márkásabb bázikus pálcával nehezebb is hegeszteni (Dc gèp), mint egy Er23-al.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!