Használható még kb. 7 éves E6013 típusú ívhegesztő elektróda?
Kb 20-30 db E6013 típusú elektródát találtam a sufniban összetolható műa. tokban aminek az egyik végén kivágtak belőle annyit, hogy kilehessen belőle rázni elektródát), egy szaki hagyta nálunk kb. 7 évvel ezelőtt, én csak most kezdek el tanulni ivhegeszteni egy inverteres géppel, feltudom ezeket még használni?
Olvastam valahol a neten, hogy bizonyos pálcákat talán bázis alapúakat szoktak 200 fokon kiszárítani a tűzhely sütőjében, talán ezekkel is ezt kellene tennem?
A legegyszerűbb, ha kipróbálod.
Ha nem volt vizes helyen akkor nem lehet baja.
4-ik válaszoló: Azt hogy érted, hogy "ha tegnap is vetted"? Vadi új csomag elektródát beteszel a sütőbe?
És hány percig szokták szárítani az elektródákat?
És honnan lehet tudni egy pálcáról (hegesztés közben), hogy a többit ki kellene szárítani mert...?
Én még az életben nem szárítottam, mivel nem is kell.
Ha helytelenül volt tárolva és pl. nedves, azt onnan veszed észre, hogy ragad a pálca.
Akkor van értelme a szárítgatásnak.
Te is próbáld ki! :) A frissen bontott nyilván jellemzően jó, de ha tkp elforralod a rutilosodról a levegő páratartalmának nagy részét, jóval nyugodtabb az ív, jóval kezelhetőbb a darab elektróda, még ívet is kezesebben fog. Nyilván csodát nem művel a varratfémmel, de amennyivel egyszerűbb a dolgod, annyival jobb lesz az eredmény átlagban.
Trafóval csinálták sokan, főleg párásabb időben, hogy szándékosan kis amperen melegítettek egyet az elektródán, és már azon melegében jobban lehetett dolgozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!