Kerti kisgépnél mi volt az a vékony szál a gyújtókábelben? A gyertyapipa gumi része cserélhető?
Van egy Alko kerti kisgépem, aminél a gyújtógyertya pipája el volt érve, de ma le is szakadt.
Kérlek, segítsetek a gyújtókábel felépítésének megértésében.
- Úgy láttam, hogy a gyertyapipában lévő tekercsrúgó (ami a gyertyára megy) és a gyújtókábelben lévő vezető között nem volt konkrét fémes kapcsolat, csupán a gyertyapipa szorította össze a gyújtókábel középső erét és a tekercsrúgót. Ez normális, gyárilag így van?
- A gyújtókábel közepén egy fekete vezetőér van, ez gondolom valami rugalmas szénszál lehet. Azonban a szénszál mellett kilóg egy hajszál vékonyságú, acélszínű szál. Ennek a szálnak is hozzá kell érnie a tekercsrúgóhoz?
- Cserélhető a gyertyapipa gond nélkül? Illetve van lehetőség a gyújtókábelt kompletten cserélni? Nagyon zavar engem az a kilógó kis acélszál, olyan, mintha hozzá lett volna kötve valamihez.
Az a kilogó fémszál zavarszűrő (így nézve: tekercs).
Léteznek gyujtókábelek sima rézfonattal a közepén és a zavarszűrő ellenállás az elosztóban van (autónál), és ez a bizonyos "tekert" gyujtókábel, méteremkénti ellenállása 5-10kOhm.
De akkor ha jól értem, a gyújtófeszültség vezetését a fekete szénvezeték látja el, ugye?
Vagy a kilógó fémszál egy sorosan kapcsolt induktivitás? Mert ha sorosan kapcsolt lenne, akkor tulajdonképpen ő a vezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!