Mitől lehet, hogy a frissen beszerelt lámpa ha huzamosabb ideig van kikapcsolva, csak második kapcsolásra ég?
Nemrég szereltem be egy LED fénycsöves lámpát, nagyon furcsa hiba jelentkezett: ha egy darabig nem nyúlok hozzá, az első kapcsolásra nem reagál semmit, a másodikra viszont egyből felkapcsol. Utána azonnal minden kapcsolásra reagál, míg kikapcsolva nem hagyom egy időre.
Lehet az izzóval van valami? Zsír új lámpa...
A komplett áramkörét én építettem ki, elég sok wago-t el kellett használjak, félek, hogy valahol a kötéssel van baj, ez kizárható?
nálam ugyan ez a jelenség, csak led fényszóróval.
A nem egyszerre vásárolt 10W-os fényszórók egy kapcsolóról működnek, egyszerre világítják meg az udvart. Felkapcsoláskor van amelyik azonnal, van amelyik egy másodperces késéssel, van amelyik két másodperces késéssel kezd világítani.
A ledek gyártófüggőek..ugyanis nem azonos az elektronika, egyik gyártó sem vásáról ugyanattól a csip gyártótól.
Ezt tudván túlléptem a jelenségen.
A lakásban is a csillárban lévő 1500lm-es E27 gömbizzók valamelyike később gyullad be..
Az leldizzókat nem egy helyen vásároltam, csak ara ügyeltem, hogy E27 legyen, és 1500lm.
Nem egyszerre gyulladnak? Ez van.
"csak második kapcsolásra ég"
Tűzvédelmi oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!