Préselt bútorlapot hogy érdemes összefogni?
Nem nagyon vagyok otthon a megnevezésekben, szóval csináltam egy képet az anyagról. [link]
Ilyen anyag és kb. 13-14 mm vastagságú, ez egy elég nagy fiók ruhás szekrényben. Eredetileg tiplik voltak benne de azt hiba ragasztom meg mindig kilazulnak, arra gondoltam, hogy rakok ilyen kis sarokvasat rá és azt facsavarral odacsavarozom, mert gondolom az kicsit tartósabb megoldás lenne.
Ha ez szerintetek is jó megoldás akkor a facsavar helyét érdemes előre fúrni? Esetleg ha egy kis szeget verek be és annak a helyére fúrom be a facsavart az nem lehet jobb? (mert akkor nem kerülne ki faanyag és lehet jobban szorulna a csavar)
Én fát,csak fa ragasztóval ragasztanék.
Az állítólag olyan erős,h a gyalugép kését is megrendezi.
Ha fába csavarozok mindég előfúrok 1,5mm-es spirál fúróval,az a biztos.(hidd el szorul az a csavar a fába így is)
Nekem nincs fúróm és nő vagyok, de volt már, hogy bútorlapba kellett csavart varázsolni. Van az "ár" nevezetű hegyes végű cipészeszköz, azzal megszúrom a lyuk helyét, kicsit feszegetve. Utána kampós végű, vékony hegyű csavarral tovább lyukasztom. (Erre gondolok:
[link] )
Ezt kézzel szépen be lehet tekerni. Az így keletkezett lyukba már mehet a megfelelő méretű csavar. Mekk Elek módra..:)
Plusz egy pont a ragasztó mellett.
Ha új köldökcsapokat teszel bele és jól beragasztózva összefogatod a darabokat (csapra is teszel, lyukba is), akkor valóban az életben nem jön szét.
Én ezt a ragasztót ajánlom: Pattex Palma Fa Expressz 250 g
Régen használom, és valóban brutál erős.
Teljes szekrényeket korpuszokat rakok össze csak csapolással, bárminemű fém alkatrész nélkül. eddig bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!