Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szétesett fiók hogy állítható...

Pszicho88 kérdése:

Szétesett fiók hogy állítható helyre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Erősebben megrántottam a fiókot és szétjött az előlepi része és a pakolós része. Két darab kiálló fa és 1 csavar fogta össze az előlapot a többi résszel. Azóta próbálom összenyomni de nem sikerül. Házilag mivel barkácsolható össze?

csináltam róla egy képet.

[link]

Köszönöm.

2021. jan. 13. 13:53
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Erösebben? Ahogy kitépted azokat a csavarokat nagyon erös lehetsz, és beleadtál apait-anyait!

Szépen kicsavarozod a félig kitépetteket. Ami akadályozza , hogy helyére visszatedd az elölapot, azokat a roncsdarabokat szépen (NYUGODTAN!!!!) eltávolitod, ha kell lefaragod. A köldökcsapokat lehetöleg hagyd meg, hogy biztosabban helyére tudd tenni az elölapot. Veszel legalább 4 db szegletvasat (barkácsboltban megmondod, hogy miket akarsz összeerösiteni akkor tudnak adni) meg forgácslap csavarokat hozzá és szépen összecsavarozod! Jo munkát és csak nyugi! Az esztelen rombolás megvolt, most a nyugis munka következik!!!

2021. jan. 13. 14:16
 2/8 anonim ***** válasza:
40%
Tiplivel és faragasztóval
2021. jan. 13. 14:30
 3/8 anonim ***** válasza:
51%

Cserélném az elülső elemet (biztos kapni ott, ahol eredetileg vetted).

Ebből máshogy szép már nem lesz.

2021. jan. 13. 15:31
 4/8 anonim ***** válasza:
63%

Ránézésre inkább két csavar, és egy fapöcök tartja. Oldalt a ki műanyag kupakokat ki kell pattintani

[link]

Ha jól tippelek, ilyen lesz alatta. Ezt eltekered, és előre le tudod húzni az előlapot. Innen már több lehetőséged van a javításra, ugye amit eddig is írtak. Szép már tényleg nem lesz, sajnos annyira kitépted, hogy az éle is sérült.

Ha csere darabot nem kapsz, akkor lapszabászatban tudsz vágatni bútorlapot (ha jól látom sima fehér), és az alsó fiók, vagy ha a másik oldal nem sérült, akkor az alapján le lehet mérni a furatok helyét, és így pótolni a lapot.

Az biztos, hogy a legolcsóbb, és legegyszerűbb, amit az első válaszoló írt, bár az élek csúnyák maradhatnak.

2021. jan. 13. 15:58
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.

Igen, sajnos erőből kirántottam, mivel nem jött ki teljesen visszatoltam és újra ki és ez elég is volt neki.

Szétszedtem és tényleg nem lesz már szép.

Eléggé régi már, néztem de hasonlót nem kapni ott, ahol vettem.

Ha elviszem lapszabászatba, ott tudnak bele hasonló színű lapot vágni? Csak az előlapi része gázos, annak is a belső fele, de az teljes cserére szorulna. 2 fa tipli és 2 fém csavar tartotta.

A csavarok, fa tiplik sértetlenek, nem görbültek el.

Köszönöm.

Lefotóztam

[link]

[link]

2021. jan. 13. 23:43
 6/8 apababa ***** válasza:
84%
Letudják vágni méretre , még az élzárást is megcsinálják a lapszabászaton, de a nútot és lukakat valószínüleg nem. Azt neked kell megtenned. A régi előlapot addig ne dobd ki. Arról vedd le a méreteket.
2021. jan. 14. 08:19
 7/8 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszod.

Viszont ha elviszem nekik az előlapot és pont ugyanolyat kérek, akkor ők is leveszik a méretet?

Itthon, mivel eddig nem volt rá szükség, nincsenek ilyen eszközeim, még egy rendes mérőszalag sem, csak csavarhúzó. Apumnál össze tudnánk szerelni, és a csavarozást, furatokat megoldani, neki van minden ilyesmije, de picit odébb lakik. Kell a méret, vagy lemérik ott a lapszabászatban, ha beviszem a fa lapot?

Köszönöm.

2021. jan. 14. 18:47
 8/8 anonim ***** válasza:
86%
Inkább obi-ba vagy praktiker-be vidd, ahol van lapszabászat, mert egy lapszabászatban több hetet várni kell.
2021. jan. 14. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!