Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fiókos szekrényt készítek. A...

Medalior kérdése:

Fiókos szekrényt készítek. A fiók megtervezésénél figyeltem, hogy 13mm/oldalt elhagyjak a sínnek, de a zsanér 18mm vastagságával nem számoltam. Mi a megoldás? Spec zsanér, vagy sín, vagy szabjam át a fiókot, és rakjak be távtartót a sín alá?

Figyelt kérdés
A szekrény végig belső fiókos lenne (tehát az ajtó ráütődő kivetőpánttal csukódna a fiókokra/korpuszra). Viszont most tapasztaltam, hogy a kivetőpánt korpuszra kerülő zsanérja nem fér el a fiók mögött (hagyományos görgős fióksín, a legegyszerűbb).
2019. dec. 11. 19:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen vágom, de akkor talán ne kivetőpántot használj, hanem pl. zongorazsanért.
2019. dec. 12. 05:53
 2/2 anonim ***** válasza:

A zongorazsanérra szavazok én is. Bár ha az ajtó rázáródó, akkor ez elég furcsán fog kinézni, és ugye ezzel kb. 3-4mm-tert kijjebb fog jönni az ajtó a szekrény síkjából.

Így -ha az esztétika is fontos számodra- marad a távtartós megoldás.

2019. dec. 12. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!