Lecsapja a villanyóra 6os számu részét ha odaragasztom vagy kitámasztom amíg nem lesz szerelő jó ? úgy ertem nem eg le semmi ?
6-10-16 az az ampert fogja jelenteni, ez esetben a 6-ost lecsapja, mert valami több áramot fogyaszt mint amit elbír.
Nem vagyok villamossági szakértő,de úgy tudom ere maximum a világítást lehetne kapcsolni. Ha csak az van akkor valami lámpatest lehet zárlatos.
Vagy rosszul van bekötve valami és nagy fogyasztó zabálja az áramot.
Csinálj egy fényképet, hogy hol, mi, illetve melyik kismegszakító kapcsol le. :)
Egyébként kaptál már egy választ, aminek segítségével mint nem hozzáértő tudsz hibát keresni. Kapcsold le a '6-os' megszakítót, minden elektromos eszközt húzz ki a konnektorokból, lámpákat kapcsold le. Utána kapcsold vissza a '6-os' kismegszakítót, majd egyesével kapcsolgasd fel a világítást a lakásban, majd a fogyasztóidat (konnektorba dugható elektromos eszközök) egyesével dugd vissza a konnektorokba. Amelyik csatlakoztatásánál lekapcsol az előbb felkapcsolt világítás, azaz megszakít a '6-os' kismegszakító, azzal lesz a gond. Ha ezt a fogyasztót kiiktatod az áramkörből (nem dugod vissza) minden mást használhatsz addig, amíg a villanyszerelő meg nem érkezik.
Ha pedig lekapcsolt világítás és fogyasztók nélkül is elmegy az áram, a hálózattal lesz gond. Azzal nem tudsz mit kezdeni, meg kell várni a villanyszerelőt.
Ha reggel hétkor bejelentette volna a szolgáltatónak, akkor e pillanatban már, ha még nem orvosolták a hibát, némi kötbérre lenne jogosult.
Persze, csak akkor, ha a mérőhőz tartozó kismegszakítóról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!