Melyik MIG hegesztőt vegyem a kettő közül?
Hyundai MIG-160 vagy Alfaweld Easy MIG 140 ? CO-val szeretném használni, karosszéria hegesztésre hobbi szinten.
-
-
A Hyundai ipari jellegűbb gép (cserélhető munkakábel, 300-as dob), mégis inkább az Alfát javasolnám. Kisebb, könnyebb, otthonra meg bőven elég az 5 kilós huzal.
Rámegy mókolás nélkül a 100-as porbeles dob is, a szinergikus beállítások megkönnyítik vele a munkát és 2+1 év garit adnak hozzá.
Kicsit komolyabb kategória az előttem már említett Aluflux 185 (195 már nincs forgalomban). Ez nagyjából 15e Ft-al drágább, cserébe 170 Ampert tud, ami jól jöhet szerkezeti acélok hegesztésénél.
Cserélhető a munkakábel és Argon védőgázzal az alumínium is egész jól hegeszthető vele.
Plusz egy szavazat az Aluflux 185-re ! Nekem is ilyen van és szerintem itthoni barkácsolásra szuper, kezdőként is elég jól használható. Porbelest én nem eröltetném ha lesz palack, mert több mint 3x olyan drága a huzal, mint a sima védőgához való. Ráadásul fröcsög, gyorsan telefüstöli a műhelyt és a fejpajzsot.
Én is beleugrottam egy ilyen dob vételébe, de szerintem egész életemre elég lesz az 5 kilós 😄
Hamar váltottam védőgázra, és mintha egy teljesen új gépet kaptam volna.
Alfánál nekem mondjuk az nem szimpatikus, hogy nem lehet levenni a munkakábelt, mert ha pl a kerítést szeretném meghegeszteni bevonatos elektródával , akkor a végőgázas munkakábelt is cibálhatom magammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!