Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kerítéslecek felújítása?

Kerítéslecek felújítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A házunk kerítése már igen viharvert, ráférne egy felújítás. Durván 150db kerítéslécről beszélünk - ráadásul elég hosszúak is - ezért mielőtt szaladnék a boltba, hogy újat vegyek gondoltam megkérdezem, hogy hogyan lehetne a mostaniakat feljavítani? Úgy látom, hogy az anyagukban még nincs hiba, nem porlanak a lecek, nem is hasadoztak szét de az amivel le voltak kenve már levelesen válik fel.

Milyen műveleteket kellene elvégeznem és milyen szerszámokat ajánlotok hozzá? Mivel kenjem le a felújítás után?

Köszönöm!

(állapot: [link] )

2020. dec. 23. 15:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szalagcsiszolóval nem olyan egyszerű szépen dolgozni. Legalább olyan szélesnek kell lennie mint a léc.

Magyarán egy 10 centis lécet egy 7,5 centis szalagcsiszolóval kínlódás lesz felcsiszolni, és a végeredmény se lesz túl szép.

Árban meg nem olyan olcsó, a barkácskategória 100-as szalagcsiszolóból 30-40 ezertől indul, és az tényleg barkácskategória.

Ráadásul itt ahogy nézem marás van a lécek szélén, amit csak kézzel csiszolópapírral tudsz majd lecsiszolni.

Én egy jobbfajta excenter csiszolót javaslok. Festéknek meg minőségi víz bázisú vékony lazúrt.

Az ilyen barkácsáruházas 5 literes kannában kapható kerítés lazúr és társait felejtsd el, az oldószeres vastag lazúrt szintén jobb hanyagolni.

2020. dec. 23. 16:19
 12/16 anonim ***** válasza:
11es: mi a baj az áruházas lazúrokkal?
2020. dec. 23. 16:36
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
2020. dec. 23. 16:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha ilyen rezgőcsiszoló és társaival csinálod megunod az éltedet is, miközben több kiló port be is szívhatsz.

A helyedben vennék egy ilyen filléres elektromos gyalut és csak végig tolnám rajtuk. (Leszerelés után persze.)

Azonnal egy szép és natúr felületet kapsz.

Pl.:

[link]

2020. dec. 23. 17:24
 15/16 anonim ***** válasza:
88%
3-as vagyok: Hallgass rám, vagy esetleg az előttem hasonlókat írókra és nem fogsz mellé.Rezgőcsiszolótól jobban jársz egy darabka lécre kézzel felfogott darab csiszolópapírral.Flextől is csak balesetveszély miatt kell félni, igaz hogy belekaphat a lécbe, de könyörgöm: kerítés lécről van szó, és festés után apró hibák max annak tűnnek fel aki csinálta!
2020. dec. 23. 21:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Akárhogy is csinálod, nem lesz sem könnyű, sem gyors munka kb. 150 darab lécet letisztítani. Ha jól látom valamilyen profil is van marva a lécekbe, azokat pedig csak kézzel,csiszolópapírral tudod megcsiszolni. Ha a léceket lecsavarozva szeretnéd csiszolni, akkor szépen hozzá tudsz férni a hátoldalához is, ráadásul a keresztlécet is megdolgozhatod vagy ha úgy áll, kicserélheted. A helyedben én ezt választanám, és vennék egy jobb szalagcsiszolót. Elektromos kézi gyaluval lehet hogy gyorsabban haladna a munka, de nem írtad milyen szélesek a lécek,mert az csak 82 mm-t tud fogni, viszont a szalagcsiszolás problémáját a 11-es válaszoló szépen leírta.
2020. dec. 25. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!