Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kerítéslecek felújítása?

Kerítéslecek felújítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A házunk kerítése már igen viharvert, ráférne egy felújítás. Durván 150db kerítéslécről beszélünk - ráadásul elég hosszúak is - ezért mielőtt szaladnék a boltba, hogy újat vegyek gondoltam megkérdezem, hogy hogyan lehetne a mostaniakat feljavítani? Úgy látom, hogy az anyagukban még nincs hiba, nem porlanak a lecek, nem is hasadoztak szét de az amivel le voltak kenve már levelesen válik fel.

Milyen műveleteket kellene elvégeznem és milyen szerszámokat ajánlotok hozzá? Mivel kenjem le a felújítás után?

Köszönöm!

(állapot: [link] )

2020. dec. 23. 15:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Csiszol, alapoz, fest.
2020. dec. 23. 15:12
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Jó még ez. Egy db. ilyen léc vagy egy ezres. Tavasszal veszel egy csiszolót és valóban, csiszolás, festés.
2020. dec. 23. 15:17
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes leszedni a helyéről,megszámozni, kézi szalagcsiszolóval vagy gyalugéppel vékonyan átjáratni. Én lazúr alapozót és vékony-lazúr vízzel hígítható festéket szoktam használni.
2020. dec. 23. 15:20
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Milyen gép könnyítené meg a munkát? Mert ha már megspórolok 150eFt-ot akkor könnyen eladhatom az ötletet a barátnőmnek, hogy vegyünk 20-30eFt-ért valami gépet :)

A kézi szalagcsiszoló és a gyalu is jó ötlet, egyik sincs még. Van még valami, ami szóbajöhet?

2020. dec. 23. 15:27
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha le akarod szedni akkor egy fúró-csavarozó is jól jön.
2020. dec. 23. 15:39
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Flexre (magyarul sarokcsiszoló) is lehet kapni úgynevezett lamellás korongot csiszolópapír darabkákból áll, de az azért kicsit veszélyesebb játék. Én sokat dolgozok azzal is, nem ördöngősség de azért vigyázni kell vele.
2020. dec. 23. 15:39
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Flex + csiszoló koronggal vigyázni kell azért, mert ha nagyon neki engeded, akkor hullámos lesz a felület. legjobb egy gyalugép lehetne és leszerelni és megszámozni úgy ahogy a 3-mas mondja, de az időigényes nagyon.
2020. dec. 23. 16:00
 8/16 A kérdező kommentje:
A flex + pillangóra én is gondoltam, de attól fsok, mert szerintem nem tudnám kezelni. Van ez amit úgy hívnak, hogy "random orbit sander". Az esetleg jó lehet ilyenre?
2020. dec. 23. 16:05
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Jó lehet az is, de a flexhez pl nem kell leszerelni a léceket, ahova nem férsz oda ott meg csiszolópapír.
2020. dec. 23. 16:13
 10/16 anonim ***** válasza:

Excentercsiszoló? Háát inkább egy ilyen rezgőcsiszló, legutóbb én ilyesmivel csináltam.

[link]

2020. dec. 23. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!