Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehetne gyorsan szigete...

Hogyan lehetne gyorsan szigetelni az ablakot?

Figyelt kérdés

Albérletben lakom.

A hálóban az ablak ehez hagyonló elhelyezkedésben van közvetlenűl az ágy mellett.

[link]

Persze maga az ablak nem pontosan ugyan ilyen, de hasonló és dupla üvegű.

(Mivel tudom, hogy furcsa a helyzet, így megmagyarázom. Tetőtéri lakás belvárosban. A holokzat miatt a hálónál nem lehet normális ablakokat csinálni. Ez a pici fenti pici ablak is a dísz mini oszlopok mögött van eldugva így kintről észrevehetetlen)

Az a baj, hogy rettenetesen durván átereszti a hideget és alváskor érzem ahogy rám jön a hideg levegő. Úgy mintha egy fagyasztót nyitottak volna ki felettem.

Igazából bámilyen gyors egyszerű ötletet hallani akarok, amivel ideiglenesen szigetelni lehet.

Pl.: Gondoltam arra, hogy öntapadó tépőzárat ragasztok a keretre belülről, majd arra rárakok egy ruhával bevont hungarocelt.

Ehez hasonló ideiglenes, gyors, egyszerű ötletek érdekelnek.

2020. nov. 20. 17:55
 1/1 anonim ***** válasza:
91%
Előbb győződj meg arról, hogy valóban a rések a hibásak-e. Ugyanis ilyen ablak alatt nem szabad aludni. Általában nem arról van szó, hogy "jön be a hideg", azaz körben nem tökéletes az illesztés, hanem arról, hogy az üveg hideg és ezért lehűti a levegőt, a hideg levegő meg lefelé áramlik (akár jó a résszigetelés, akár nem). Ha valaki Ilyen ablak alatt alszik, garantáltan betaknyosodik (többek között a lefelé áramló hideg levegő által szállított porrészecskék miatt is.
2020. nov. 20. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!