Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Beleragadt a kulcs a zárba,...

Beleragadt a kulcs a zárba, kérdés hogy ki tudom-e venni anélkül hogy szakértőt hívők? (bővebben lennt)

Figyelt kérdés

Pár napja a zár minden előjel nélkül megadtál magát. Tökéletesen működött, nap végén meg mikor be akartam zárni, betettem a kulcsot, el akartam forgatni jobbra és koppanas szeruen megállt. A nyelve nem ugrott ki, így nyitva maradt. Majd mikor vissza akartam forgatni balra, szinte azonnal megint koppant. Szóval jobbra-balra tudom forgatni kB 25-40 fokos szögön belül. Koppanástól koppanásig. Valahogy egy kollégám kiszedte, majd 2 napig működött. Ki-be lehetett zárni az ajtót. Ma azonban második alkalommal is ugyan így beakadt, és most tehetetlen vagyok. Ez egy aránylag átlagos zár. Ezek a tipikus commersz kulcsok. Tehát semmi extra, nem biztonsági ajtó zárról van szó vagy ilyesmiről. Aki elsőnek megcsinálta Kollégám az azt mondta, szétszedte, de kétlem, mert ő kB 1 perc alatt oldotta meg és pont wc-n voltam. Arra gondoltam odavert neki párat, mazlija volt, megjavult, majd nálam végre tönkre ment. Jelenleg is nyitva az ajtó, a kulcs benne belülről... Ha van házi praktikátok/ötletetek szívesen venném.

Csavarlazítót próbáltam bevinni, de a kulcs miatt esélytelen. Spriccelőm sincs hozzá csak a csavarlazító lötty. Persze csak a magam módján próbáltam bejuttatni, tehát ha ez lehetséges megoldás lenne, akkor erre is várok tippeket. Jelenleg éjszaka őrködöm, nincsenek szerszamaim, csak pár kacat, és egy egyébként passzoló csavarhúzó a zárhoz. Próbáltam is szétszedni, de nem sok mindent csináltam. Lötyögtettem kicsikét a zárat jobbra balra amikor szét volt csavarozva, de csak nagyon finoman persze. De semmi. Szóval most visszacsavaroztam és a kulcs ugyan úgy benne. Remélem lesz olyan szerencsém mint a kollégámnak hogy kiszedjem. Olvastam hogy nem szabad odavagni neki, szóval én csak azzal próbálkoztam, hogy óvatosan le-fel-jobbra-balra birizgalom a kulcsot, közbe probalgatom atforditani, de ugye semmi.

Elore is köszi a válaszokat

#kulcs #beragadás #zár #Nem bírom kiszedni
2020. nov. 6. 19:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha már egyszer a rossz zárbetétet sikerült kiszedni, akkor miért nem cserélted egyből?

Drága?

A zárszerviz drágább lesz.

2020. nov. 6. 19:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Mert nem az én vállalkozásom, nem fogom kifizeti, de nyilván majd nem is kell. Viszont mind a két alkalomnál szerencsémre nálam ragadt be. Továbbá meg is lett beszélve mindenkivel hogy bezárva marad, nem teszünk bele több kulcsot, nem nyitogatjuk, pont. Nem használjuk ezt az ajtót, van több is, ha be zárva ragadt volna bele a kulcs nem lenne baj, de így most nyitva van. Nem is tudom ki tette vele megint... Be akartam zárni mert láttam hogy nyitva, erre bele ragad a fentebb írt módon...
2020. nov. 6. 19:49
 3/5 anonim ***** válasza:
"nem biztonsági ajtó zárról van szó vagy ilyesmiről." Meg (gondolom) nem krumplistésztárol, de versenykorcsolyárol sem! Mi lenne ha a "mi nem" helyett azt probálnád leirni, hogy "mi igen"? Esetleg ha mást nem tudsz, készitesz képet a lényeges részekröl és azt mellékeled?
2020. nov. 6. 20:28
 4/5 A kérdező kommentje:

Később lefotozom, most dolgom lett.

De egyébként azt hittem elég a leírás. Nem vagyok szaki, elnézést. Ez a leg szabvanyosabb. Mindenhol ilyen van, átlagos ajtókban. Olyan kulccsal, amit az átlagos kulcsmasolo helyben pár ezerért lemásol. Onnan a hasonlat hogy nekünk biztonsági ajtó van otthon, és azt nem masolhatja akárki, plusz teljesen más kulcs,meg zár. Viszont hamarosan csatolom a képet hogy a szakik is értsenek:)

2020. nov. 6. 20:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Meg oldódott köszi
2020. nov. 8. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!