Beleragadt a kulcs a zárba, kérdés hogy ki tudom-e venni anélkül hogy szakértőt hívők? (bővebben lennt)
Pár napja a zár minden előjel nélkül megadtál magát. Tökéletesen működött, nap végén meg mikor be akartam zárni, betettem a kulcsot, el akartam forgatni jobbra és koppanas szeruen megállt. A nyelve nem ugrott ki, így nyitva maradt. Majd mikor vissza akartam forgatni balra, szinte azonnal megint koppant. Szóval jobbra-balra tudom forgatni kB 25-40 fokos szögön belül. Koppanástól koppanásig. Valahogy egy kollégám kiszedte, majd 2 napig működött. Ki-be lehetett zárni az ajtót. Ma azonban második alkalommal is ugyan így beakadt, és most tehetetlen vagyok. Ez egy aránylag átlagos zár. Ezek a tipikus commersz kulcsok. Tehát semmi extra, nem biztonsági ajtó zárról van szó vagy ilyesmiről. Aki elsőnek megcsinálta Kollégám az azt mondta, szétszedte, de kétlem, mert ő kB 1 perc alatt oldotta meg és pont wc-n voltam. Arra gondoltam odavert neki párat, mazlija volt, megjavult, majd nálam végre tönkre ment. Jelenleg is nyitva az ajtó, a kulcs benne belülről... Ha van házi praktikátok/ötletetek szívesen venném.
Csavarlazítót próbáltam bevinni, de a kulcs miatt esélytelen. Spriccelőm sincs hozzá csak a csavarlazító lötty. Persze csak a magam módján próbáltam bejuttatni, tehát ha ez lehetséges megoldás lenne, akkor erre is várok tippeket. Jelenleg éjszaka őrködöm, nincsenek szerszamaim, csak pár kacat, és egy egyébként passzoló csavarhúzó a zárhoz. Próbáltam is szétszedni, de nem sok mindent csináltam. Lötyögtettem kicsikét a zárat jobbra balra amikor szét volt csavarozva, de csak nagyon finoman persze. De semmi. Szóval most visszacsavaroztam és a kulcs ugyan úgy benne. Remélem lesz olyan szerencsém mint a kollégámnak hogy kiszedjem. Olvastam hogy nem szabad odavagni neki, szóval én csak azzal próbálkoztam, hogy óvatosan le-fel-jobbra-balra birizgalom a kulcsot, közbe probalgatom atforditani, de ugye semmi.
Elore is köszi a válaszokat
Ha már egyszer a rossz zárbetétet sikerült kiszedni, akkor miért nem cserélted egyből?
Drága?
A zárszerviz drágább lesz.
Később lefotozom, most dolgom lett.
De egyébként azt hittem elég a leírás. Nem vagyok szaki, elnézést. Ez a leg szabvanyosabb. Mindenhol ilyen van, átlagos ajtókban. Olyan kulccsal, amit az átlagos kulcsmasolo helyben pár ezerért lemásol. Onnan a hasonlat hogy nekünk biztonsági ajtó van otthon, és azt nem masolhatja akárki, plusz teljesen más kulcs,meg zár. Viszont hamarosan csatolom a képet hogy a szakik is értsenek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!