Vályogfalban hogy tudnánk kivágni a kályhacső kivezető lyukat?
4-esnek igaza van. Én is fúrtam már földfúróval, de előtte kőzetfúróval csináltam egy vezető lyukat, hogy pontosabb legyen.
A másik lehetőség, hogy egy vékony kőzetfúróval körbefúrod a kontúrját, aztán kiütögeted egy vésővel.
A harmadik lehetőség, hogy csinálsz egy vékony lyukat, amibe belefér egy nem túl széles fűrészlap, és körbefűrészeled a kontúrja mellett.
Negyedik megoldás, ha van pluszban ugyanolyan, vagy kicsit vastagabb kályhacsöved, nem baj, ha rozsdás vagy használt. Fogakat reszelsz körben az egyik végébe, kicsit kihajlítod őket, aztán forgatva ezzel a csővel fúrod ki.
6-os.
Mi érdek fűz ahhoz, hogy kéményt építsen, hogy ennyire szorgalmazod?
Nem ismered a helyszínt, honnan veszed, hogy nem ésszerűbb és olcsóbb a falon kivezetett füstcső? Amikor a gázkazánt szereltettem, én is a garázs oldalfalát fúrtam át, mert ez volt célszerű. Elfogadták, bekötötték. Pedig van 2 bélelt kéményem is plusz egy szellőzőcső, amit szükség esetén kis átalakítással kéménynek is lehetne használni. Ami a hideget illeti, nem hallottál még a kőzet vagy üveggyapotról, ami hőálló és kitűnő hőszigetelő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!