Erről a láncfűrészről vélemények?
Megér ennyit? Megbízható? Van olyan mint a husqvarna legolcsóbb benzines láncfűrésze? Vagy van olcsóbb ami ettől jobb? Téli tűzelő felvágására kellene kb 10m3 olyan 40 cm átmérőjű fák vágására. Mit ajánlotok vagy ezisjó?
Nagyobb teljesítményű és jó láncsebességű elektromos, ha nem mész erdőre! Abba nem rohad bele a benzin, indul, könnyen javítható, nem rezgeti szét a kezed, halkabb, könnyebb. Összesen annyi a gond vele, hogy jobban szereti, ha éles a lánc, mert terhelve nagyon kell neki a hűtés, amihez kell a fordulat. Egyébként az a legcsúcsabb benzinesekkel se számít rossz szokásnak, hogy borotvaélesen tartod a gondosan megválogatott láncodat.
Nyilván teljesítményben nem lesz csúcs, de ennek a fűrésznek a teljesítményét kb pont hozza egy normálisabb 2kW teljesítményfelvételű elektromos, amellett, hogy jóval laposabb a nyomatékgörbéje, amitől érzésre erős mint állat, és ha túlterheled is azonnal visszanyeri a fordulatot, amint emelsz vagy billentesz rajta, amitől érzésre még erősebbnek tűnik, a munka meg egyértelműen haladósabb az ilyenektől. Többnyire a lánc is keskenyebb, aminek a hátrányát (gyakoribb élezés, rövidebb élettartam) tíz köbnél nem veszed észre annyira, az előnyét (halad) viszont annál jobban.
Olyan kínai, mint annak a rendje....
Pl. Gardenfield, Straus, Fighter
Nekem van 2, egy gardenfield (alkatrésznek) meg egy fighter. Utóbbi úgy néz ki, mintha Stihl lenne.
52 köbcentisek. Noname kínai lánccal, 14" vezetővel dió, mogyroró, akác fákat aprítok (5-50 cm átmérő)
Megbízható, erős. Olcsó hozzá az alkatrész (ha kell).
A fightert 15 ezerért vettem, postaköltséggel együtt.
Ezt a linkelt gépet ennyiért nem venném meg.
Nekem güde van(kb ugyan ez), tökéletes, előtte volt több villanyos, na azokhoz képest megváltás volt.
Ha stihl-hez kellene hasonlítani azonos ccm-be talán lassabb kicsit.
Ilyenem van, csak 53 köbcentis, eddig teljesen jól működik. Egyetlen egy különbséget véltem rajta felfedezni, mégpedig hogy a a karbuátort nem sima lapos csavarhúzóval, hanem speckó karbi állítóval lehet csak állítani.
Ezen kívül szerintem tök ugyanolyan mint a többi kínai, sőt lehet ez se olyan nagy dolog. Én csak azért vettem ilyet, mert újszerű állapotban jófogáson 23 ezerért adták (gondoltam hátha jobb lesz picit mint a piacos). Újonnan nem vennék ilyet, akkor inkább a sima kínai. Vagy jobbik esetben egy Oleo-Mac, vagy Husqvarna, esetleg Stihl kisgépeit nézegetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!