Kétütemű motor miért nem indul, ha van szikra, és nyomok be neki benzint?
Van nálam egy ismerős fűkaszája (Oleo-mac Sparta), ami nem indul be. Utolsó használat után lerakta, és 2-3 hét állás után nem indult be. Idén is használta már. Benzin 95-ös keverék volt benne, de azt már lecseréltem 100-asra, amit én is használok a kétütemű gépeimben. Szikra van, a lendkerék is a helyén van, nincs elkopva sem az ék, sem az ékpálya, viszont nem indul benzin befecskendezésre sem, akár a karburátor szívótorkába, akár a gyertya helyén közvetlenül a hengerbe nyomom be.
Az egyetlen hiba, amit találtam benne az egy beköltözött darázs volt a kipufogóban. Azt kitakarítottam, belenéztem a forgattyúsházba, hengerbe is, de ott már nem találtam oda nem illő dolgot, a járatokat kompresszorral átfújkáltam. A dugattyú nem lötyög. Karburátort kitisztítottam. Mit lehetne még kipróbálni rajta? Az eddigi gépeim, amik produkáltak hasonló tünetet (van szikra, de nem indul) azok mind beröffentek pár fordulatra a benyomott benzintől, csak egy négyütemű fűnyíróm volt egyszer ami nem, de annak meg el volt nyírva az ék, így rosszkor adta a szikrát.
Mi okozhat olyat, hogy van szikra, jó helyen is adja (elméletileg), benzint is kap, még sem röffen be?
Látjátok már csak ezért is érdemes ismerőstől vacak gépet kölcsönkérni...
Egy perc alatt szétesik/elporlik/tönkremegy és szívhatsz bőséggel, hogy vissza tudd adni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!