Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kétütemű motor miért nem...

Majatom kérdése:

Kétütemű motor miért nem indul, ha van szikra, és nyomok be neki benzint?

Figyelt kérdés

Van nálam egy ismerős fűkaszája (Oleo-mac Sparta), ami nem indul be. Utolsó használat után lerakta, és 2-3 hét állás után nem indult be. Idén is használta már. Benzin 95-ös keverék volt benne, de azt már lecseréltem 100-asra, amit én is használok a kétütemű gépeimben. Szikra van, a lendkerék is a helyén van, nincs elkopva sem az ék, sem az ékpálya, viszont nem indul benzin befecskendezésre sem, akár a karburátor szívótorkába, akár a gyertya helyén közvetlenül a hengerbe nyomom be.

Az egyetlen hiba, amit találtam benne az egy beköltözött darázs volt a kipufogóban. Azt kitakarítottam, belenéztem a forgattyúsházba, hengerbe is, de ott már nem találtam oda nem illő dolgot, a járatokat kompresszorral átfújkáltam. A dugattyú nem lötyög. Karburátort kitisztítottam. Mit lehetne még kipróbálni rajta? Az eddigi gépeim, amik produkáltak hasonló tünetet (van szikra, de nem indul) azok mind beröffentek pár fordulatra a benyomott benzintől, csak egy négyütemű fűnyíróm volt egyszer ami nem, de annak meg el volt nyírva az ék, így rosszkor adta a szikrát.

Mi okozhat olyat, hogy van szikra, jó helyen is adja (elméletileg), benzint is kap, még sem röffen be?

2020. aug. 31. 09:27
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
55%
Darázs megrágta a hengert
2020. aug. 31. 10:07
 2/27 mindentudó99 ***** válasza:
89%
Esetleg próbàld másik gyertyával.
2020. aug. 31. 11:20
 3/27 mindentudó99 ***** válasza:
89%
Vagy nézd meg nem e szív farsot a karbi. Legutóbb én így jartam. Lelazult a karbi rögzítő csavar
2020. aug. 31. 11:21
 4/27 A kérdező kommentje:

2-es: Próbáltam egy működő fűkasza gyertyájával, azzal sem ment.

3-as: Azóta beszéltem valakivel, aki pont ugyan ezt mondta, mint Te, és ráadásul a karbi alatt van egy dolomit, vagy hasonló anyagú konzolszerű kis távtartó, és annak a henger felőli tömítése el van repedve. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de ha haza megyek szét szedem, és F.BS-sel rakom össze, hátha tényleg az a baja.

Köszi a válaszokat, ha valakinek van még ötlete, szívesen várom.

2020. aug. 31. 14:56
 5/27 A kérdező kommentje:
A karburátort letömítettem, de semmi változás.
2020. aug. 31. 20:32
 6/27 anonim ***** válasza:

1.Ne benzinbeöntéssel, hanem féktisztító spray-vel próbáld indítani.

Teljes gáz, azaz nyitott karbi szivató, azaz szűkítés nélkül.

2.Ha úgy sem indul, ellenőrizd a berántó oldali szimmeringet.

Apropó...a forgattyús házba hogyan néztél be ?

2020. szept. 1. 20:33
 7/27 A kérdező kommentje:

6-os: Köszi, a féktisztítót kipróbálom. Úgy néztem bele, hogy van rajta egy fedél, a főtengelyt, és a dugattyút is itt lehet kiszedni belőle szerintem.

Itt van róla kép:

[link]

2020. szept. 2. 08:39
 8/27 A kérdező kommentje:
Féktisztítóval sem indult. A főtengelynél két csapágy van, közöttük van egy szimmering. A berántó oldali csapágyat, és a szimmeringet kicseréltem (a csapágynak nem volt baja, de csak roncsolással jött ki), de semmi változás. Továbbra sem indul sem benzinnel, sem féktisztítóval.
2020. szept. 4. 21:14
 9/27 anonim ***** válasza:
A karburátor hogy áll a hengeren?
2020. szept. 4. 22:30
 10/27 A kérdező kommentje:
Rendesen felfekszik, F.BS-sel tömítve raktam vissza.
2020. szept. 4. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!