Beton kerítésoszlophoz hogyan rögzítenétek fa keretet tetőnek?
van egy kis beton kerítésoszloppal körbevett részünk.
Ti mivel rögzítenétek fa léceket a tetejéhez, hogy aztán ahhoz vmi polikarbonát tetőt rögzítsen az ember?
elsőre arra gondoltam h. hegesztek egy 4szögletű fémet, ami éppencsak ráfér az oszlopokra, majd kis 3szög ékekkel beszorítom őket és arra a fém négyszögre már fogom tudni rögzíteni a fát
"Ti mivel rögzítenétek fa léceket a tetejéhez,"
Pl. csavarral.
(Csak előtte át kell fúrni.)
#1-es vagyok.
Azért kell a csavar, hogy majd a szél se vigye le a tetőt.
Persze, persze!
A tetőt rögzíteni kell!
Mivel kerítésoszlopról van szó, ha azt megfúrja nagy valószínűséggel szét fog repedni az egész.
Tapasztalat, mert csináltam egy régi kerítést ahol a le voltak rohadva a vezérdrót oszlopba betonozott fülei.
Gondoltuk megfúrjuk és beütős dübelel füleket rögzítünk az oszlopba.
Az első 3 próbálkozás után abbahagytuk mert az oszlopból vagy elhasadt, vagy letört belőle egy darab.
Szintén az 1-es vagyok.
ÁTFÚRÁST írtam és nem "beütős dübelt".
Ha meg -esetleg- letörik egy darab beton, akkor a kilátszódó vasaláshoz lehet hegeszteni a tetőtartókat.
bakker, tényleg, az átfúrás mennyire király ötlet!! köszi.
az legalább nem feszítené, mégis erős rögzítési pontot adna lecsúszás v. szél miatti felcsúszással szemben.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!