Villanypásztor vezetéket bele lehet-e húzni beton kerítésoszlop lyukaiba?
4 méterenként elhelyezett rendes betonoszlopokról van szó, lukakkal, kerítés nincs rajtuk. Szigetelésnek bakelit csövet tennék a lyukakba (esetleg még egy plusz műanyag csövet is, ezen át menne a drót (sima horganyzott). Ezzel kiválthatnám a karókat meg a szigetelőket.
A kérdés az volna, biztonságos lesz-e így a szigetelése, vagy áthúzhat-e az áram az oszlopban lévő vasakon, vagy akár a betonon (pl ha vizes)?
Akkor leföldel és nem lesz áram a drótban.
A kérdés egyébként komoly és elég akut is.
Most jó h beleírtál, mert így úgy tűnik mintha meg lenne válaszolva. Úh kösz szépen. Ha nem tudsz érdemben válaszolni, inkább ne írj, kérlek. Köszi.
Ne félj, én elolvastam a bajodat, és megpróbálom orvosolni.Jó hírként tudom felnyújtani azt, hogy nekünk is van vpásztorunk és úgy gondolom, hogy ha vastag műanyaggal körbeveszitek a drótot, és bedugjátok a beton cölöpökbe, akkor nem fog áthúzni az áram. A vastag műanyag lehet egy kibélelt áramkábel(pl.:egy hosszabító belülről kibélelve).Ne félj, én elolvastam a bajodat, és megpróbálom orvosolni.Jó hírként tudom felnyújtani azt, hogy nekünk is van vpásztorunk és úgy gondolom, hogy ha vastag műanyaggal körbeveszitek a drótot, és bedugjátok a beton cölöpökbe, akkor nem fog áthúzni az áram. A vastag műanyag lehet egy kibélelt áramkábel(pl.:egy hosszabító belülről kibélelve).
Megkérlek jelezz vissza amikor megcsináltátok a melót.
Nem azzal lesz a gond,hogy áthúz...hanem a horganyzott dróttal!
Nem véletlenül van a külöböző nagyságú területhez más~más ellenállású drót attól függően,hogy mekkora lesz az össz. hossz.
Egy 2mm-s "kerítésdrót" néhány~tíz méterre a tápegységtől már szinte semmilyen állattól nem fogja megvédeni a területet.
Kösz a pozitív válaszokat! Kipróbálom és majd visszajelzek.
(Ha a horganyzott drót nem lenne alkalmas erre, akkor nem ajánlanák és árusítanák profi, kifejeztetten ezzel foglalkozó helyeken.)
Hát...nem tudom.
A történet az,hogy én másodállásban egy drótfonóban dolgoztam,onnan fillérekért volt bármilyen drót.
A fél hektáros területet behúzva úgy mentek neki a tehenek,mint ha be sem lett volna kapcsolva.
A másik,hogy kb alig egy hét után a saját súlyától annyira megnyúlt,hogy nem győztük újra húzni.(Ez mondjuk nálad nem áll fent)
Így már jobban értelek.
Itt (most még, első lépésként) csak kb 500 méterről van szó és később se megy 1,5 km fölé (de ez is 3 sorban lesz).
Jelenleg van ilyen drótom, úh ez adott, meg csöppet olcsóbb, mint a szalagok. Ezekre, hogy mennyire enged, nyúlik, stb., magam is kíváncsi vagyok, de ez hamarosan ki is derül. Ha nem válik be, lecserélem.
Most egyelőre ez a betonoszlop-lyuk megoldás foglalkoztat, mert ez sokat gyorsítana a telepítésen.
És gondolom olyan ez is, mint minden más, amit az ember először csinál: úgyse lesz elsőre tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!