Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mosógép vízszivattyú csőnek...

Mosógép vízszivattyú csőnek melyik vége megy a mosógépbe, és melyik a csaptelepre? Az egyik szűrős kimenet, a másik meg nem.

Figyelt kérdés

Elbizonytalanodtam, melyik hova megy. Fotók:

A szűrős vége:

[link]

A másik vége:

[link]

2020. aug. 19. 13:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi! :) Nem bonyolítom, hanem egész egyszerűen nem voltam képben. :)

Az is érdekelne, hogy az utóbbi kb 10 évben gyártott márkás mosógépek mindegyikében van fűtőszál?

Ugyanis nincs boiler itt.

Tehát a kérdésem arra irányul, hogy mindösszesen a hideg víz elegendő a mosógépnek?

Van rajta 40 celsius-os, 60 C és 90 C fokos mosás is, több változatban (pamut ,farmer stb). Akkor, gondolom, kell legyen benne fűtőszál, ugye? Mert ha nem volna benne, akkor csak egyféle hőfok volna, gondolom én, mégpedig a melegvizes csapból (ami itt nincs)...

2020. aug. 20. 00:03
 12/15 anonim ***** válasza:
Minden automata mosógépben van fűtőszál. Már a '77-es minimatban is volt :)
2020. aug. 20. 07:11
 13/15 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Van még 1-2 dolog, ami nem tiszta számomra. (Majd a mosógép kitisztítja...)

Hátul van egy ovális "izé", az mire szolgál?

Hátul van mellette a befolyócső bemenete. Kérdezném, hogy ki kell ott tekerni azt a kék valamit, vagy ez így már működőképes, ezen át szívni fogja a vizet a gépbe?

Elől van egy kerek lemez. Ez volna a mosógép szűrője?

A mosógép elülső része:

[link]

(Homályosan) hátul a bemenet, és egy ovális "izé":

[link]

A befolyócső bemenete (hátul):

[link]

Hátul az ovális "izé":

[link]

2020. aug. 20. 19:48
 14/15 anonim ***** válasza:

az elején a szivattyű szüröje van.

a hátsó ovális izé meg azért van hogy ne legyen vákuma mosógépben(levegőztető nyilás)

a kék izé meg oda való aza mágnesszelep része amivel nyitja/zárja a mosógép a tápvízet

2020. aug. 20. 19:53
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ!

Olvastam a neten, hogy időnként érdemes tisztítani a mosógép szűrőjét, először egy pohárnyi víz ki fog folyni belőle. Szóval lepattinthatom egy csavarhúzóval és kiszedhetem a szűrőt, hogy megtisztítsam? Vagy nem szabad hozzányúlni mégsem? (Már nem garis.)

A "kék izét" benne kell hagyni, és ha rácsavarom majd a befolyócsövet, rendesen fog működni? Fogja tudni szívni a vizet?

Vagy pedig muszáj csinálnom valamit a "kék izével"?

2020. aug. 20. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!