Redőny szorul. Hogy javitsam meg szerelő nélkül?
Sziasztok!
Kívülre felszerelt tokos hagyomanyos redony, amit oldalt kötéllel engedünk le, szorul fent valamiért, és csak akkor kezd lejönni, ha kézzel lehúzzuk. Utána a felétől már leereszkedik a súlyától.
Meg lehet javitani valahogy házilag? Tehát lehet, hogy valami elcsuszott/kiesett bent es en is a helyére tudom tenni, vagy olyan mértékben elallitodott, vagy hibas mar, hogy szerelő kell?
"kötél" = gurtni!:)
A hengeren van a gurtni vezető. Az megsérülhetett, és elcsavarodott a gurtni.
Jól írta mindegyik előttem lévő.
Legalább két emberes munka,ami el van csúszva ki kell hozni egyenesbe,meg kell lesni el van-e törve,deformálódva valami.
Én annyival egészíteném ki,h nézd meg a lamellák,és a sín közt nincs-e egy nagyfejű Reisser csavar beletéve "viccből",illetve cseréld le a gurtnit újra,mert ha pár hét múlva elszakad,agyvérzést kapsz,h újra neki kell állni.
Itt sajnos nem szezonális ez a szorulás, m int utolsónál.
Hát nem tudom, igazából lécek nincsenek elcsúszva, vagy mit írtatok, mert minden a helyén van, csak hibáa engednéd le, nem megy le, de ha kézzel lehúzom, utána mint írtam, a felétől lejön kb.
Valamint #5-ös, nem látok be a tokba. Vagy a redőnytől, vagy mert benne sötét van nyilván :D
Ezért kérdeztem, hogy érdemes-e megpróbálni szétkapni házibarkács, mert ha nem, akkor nem akarom szétszerelni potyára, akkor hívok egy szakit.
A gurtni megpördülős javaslatra látok esélyt,lehet hogy az van, bár kétlem.
Mert felhúzni meg simány felmegy.
Egyébkénti itt olyan gurtnit bãszattak, hogy sosem szakad el kb :D
De köszi, hasznosabbakra ment a zöld :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!