Awi/Tig vs Mig/Mag?
Adott két hegesztögép ami közül válogatok most ne márkát és típust nézzünk, a kérdés az hogy Mig/Mag vagy Awi/Tig hegesztö a jobb? Szempontok :
Fenntartási ár
Kezelhetöség
Varrat minöség
Stb..
Hegesztési minőségben az AWI a jobb, vékony lemezekhez, minőségi varratokhoz érdemes azt venni,de ugye ide kell az argon gáz is, így otthoni felhasználásra nembiztos, hogy érdemes venni ha csak néha kell. Illetve ezeket inkább beltérben használják a védőgáz miatt, amit azért a kinti szél elfúj. Meg itt nem lehet olyan tempóban sem dolgozni, mint egy fogyóelektródással
Otthoni vasas munkákhoz inkább MIG/MAG gép, pálcával, vagy porbeles huzallal amivel nem kell aggódni a védőgáz kontra szél probléma miatt. benti finomabb munkákhoz meg huzalcsere és végdőgáz. sajnos itt a porbeles huzal elég drága, 18 ezerért vettem egy 5 kilós dobbal, míg a sima 0,8-as huzal 5 ezer.
Nem tudom milyen az alábbi gép, de ez tudja mindkettőt. Egy ideig ezt is nézegettem, de tapasztalatokat nem találtam róla.
Az eladó szerint valami francia gyártmány, de én sok agyalás után maradtam a sima védőgázas gépnél és egy Iweld Gorilla 185-öst vettem. Mesélte, hogy vettek náluk profi AWI-sok gépet, akik állítólag szöveget írnak vele, de az már a 200 ezres kategóriánál kezdődik.
Nem kizárt, hogy egyszer majd veszek egy AWI-t is, de itthoni barkácsolásra, vagy a kocsin kisebb javításokhoz ez a gép is szuper még porbeles huzallal is, csak ugye ott nem mindegy a polarítás. Ezér nem is jó erre egy olcsóbb 40 ezer körüli gép ami sok esetben trafós. Apám is ilyent vett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!