Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen raklapból lehet beltéri...

Milyen raklapból lehet beltéri bútort készíteni?

Figyelt kérdés

Hol tudok hozzá raklapot beszerezni? Mire kell odafigyelni (pl. Honnan tudom, hogy kezelték-e valamivel ami káros lehet)? Kb. mennyibe kerülnek? Ha esetleg valaki csinált már belőle franciaágyat, hány darab kellett?

Előre is köszi a válaszokat

2020. júl. 6. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:

pl. beírod a google-ba, hogy raklap ára.

Amúgy nyaralóba, kertbe OK, de normál lakásba szerintem elég igénytelen... És recseg mint állat , ahogy valaki épp a napokban panaszkodott itt a GYK-n...

2020. júl. 6. 13:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem édesapám gyárban dolgozik és onnan hozta nekem a raklapokat. Általában ezeket nem kezelik semmi káros anyaggal. Árat sajnos nem tudok mondani, mert mi ingyen hoztuk.

Az ágyamhoz 4db kellett. 2lent es 2 fent, így nem a padlón alszok, hanem ugye magasabban:D A polcomhoz 1db kellett. Kinti bútorhoz (1 asztal, 2 fotel, 2 ágy) 5-6db. Plusz a tv-s polcom is abból van.

2020. júl. 6. 13:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem, már elfelejtette az emberiség ezt a buta divatot. Vegyél egy normális ágykeretet, jó matraccal, és megvan az ágyad.

Ha raklapból készíted, lesz egy szükségesnél sokkal nehezebb, rossz minőségű, viszont hatalmas porfogó felülettel rendelkező "bútorod".

Egy új EUR raklap ára 3000-6000 Ft. Számoljunk 4000-rel. Kell egy 4-es alap, meg ezekből egymásra kell rakni kb 5-öt, hogy normális magasságú legyen. 80.000 Ft-nál járunk, és akkor még nincs matracod, csak egy nem bútornak készült, értelmetlen tákolmány.

Ha tetszik is a stílusa, hidd el, pár év múlva kidobnád úgyis.

2020. júl. 6. 13:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Dehogynem kezelik, vannak rá szabványok. Bár valószínűleg egyik sem veszélyes az emberre ilyen formában. Egyébként google (ötletekre és árakra is), na meg jófogás, marketplace
2020. júl. 6. 13:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyébként a mérete sem igazán alkalmas ágynak, mert 80×120 cm, tehát ha kettőt összeraksz hosszában, akkor 240 cm lesz a hossza, ami feleslegesen sok.
2020. júl. 6. 13:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, fogadd meg a #3 tanácsait!

Csak akkor éri meg ilyesmibe kezdeni, ha netán ingyen tud neked valaki szerezni kidobott raklapokat. De azok tuti, hogy koszosak, meg esetleg deformálódottak.

Az IKEA-ban 14e ft a legolcsóbb ágykeret... [link]

2020. júl. 6. 13:31
 7/8 anonim ***** válasza:
90%
#5: Ezért szokták elforgatni és 200x200-as ágyat csinálni belőle
2020. júl. 6. 13:31
 8/8 anonim ***** válasza:

5. A mérete az pont jó mert 3 egymás mellé az 240*120 cm, meg a végéhez 2 keresztben 80*120, ez kétszer az 80*120 lesz.

A vége 240 *200.

2020. júl. 7. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!