Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Lehet-e kilincsnél fogva...

Ny. Attila kérdése:

Lehet-e kilincsnél fogva rögzíteni beltéri ajtót?

Figyelt kérdés
A beltéri szoba ajtónk nem áll meg 90 fokban kinyitott állapotban, hanem a nyugvópontjáig becsukódik. A pántokkal nem lehet kiigazítani, mert a felső pánt már teljesen be van hajtva, az alsó ameddig lehetséges: ki van hajtva. Az ajtótok nem függőleges, ez az alaphiba. Ismer valaki olyan megoldást, hogy pl. egy falra szerelt "fogadó" megfogja a kilincset (pl. két vízszintes bőrözött rúd..)? Belecsukni, aztán kihúzni belőle..

2020. máj. 18. 14:49
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Párszor találkoztam már ilyen problémával.

A hozzá tartozó megoldások, amiket láttam:

- nagyszüleimnél ék, a klasszikus fából készült :)

- pároméknál egy fém ajtókitámasztót használtak (nem konkrétan ezt, de igazából az összes ugyanolyan [link] )

- valahol láttam ilyen kitámasztós megoldást is, mint amit lépcsőházajtókra raknak, nem a legszebb beltéren, de létező opció ez is

- szintén valahol láttam fém kallantyús megoldást

Én ezek közül a fém kitámasztót venném, azzal ki is támasztható az ajtó, és ütközésgátlóként is tud működni, hogy ne üsd neki az ajtót a falnak, stb.

2020. máj. 18. 15:23
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Egy kép az ajtóról egyébként lehet segítene, ugyanis ha a tok nem függőleges, egyes esetekben az is utánállítható, csak a tokban kell kijebb tekerni a pántot, nem az ajtólapban.
2020. máj. 18. 18:04
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Ha semmiképpen sem tudnám beállítani a csuklópántokat, azt hiszem, belefúrnék a kilincsbe, abba egy pici modellmágnest ragasztanék, a falhoz pedig valami rugalmas felfüggesztéssel egy fogadó vasat. Vagy ugyanezt a módszert a padlószintre raknám, mint egy ragadós kitámasztót.
2020. máj. 18. 19:44
 4/7 anonim ***** válasza:
96%
A legegyszerűbb megoldás egy mágneses ajtórögzítő. Létezik falra és padlóra szerelhetőben is.
2020. máj. 18. 20:05
 5/7 anonim ***** válasza:
4-esnél a pont. A padlónál van ütköző, ilyen gumi gömb. Ha nincs, fel lehet szerelni egyet. És oda kell rakni a mágnest meg az ajtó érintkező helyére. Kilincset ne bolygassátok. Kilincset max ideiglenesen egy kötéllel ki lehet akasztani valahova.
2020. máj. 19. 22:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehet kapni lehajtható ajtókitámasztót, az tökéletesen megteszi egész praktikus is, és csak fel kell csavarozni az ajtóra.

Mikor kinyitod az ajtót csak lábbal lehajtod kitámasztót és kész.

2020. máj. 19. 23:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A mágneses ajtókitámasztót választottam. Nem ismertem a megoldást, pedig nagyon kézenfekvő. Köszönöm az ötletet. Ezt rendeltem meg:

[link]

2020. máj. 20. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!