Panellakás erkély újraburkolása?
Ha van akaraterő és kellő elszántságod sikerülhet, amire figyelj:
- csak fagyálló termékeket használj kültérre (járólap, ragasztó, fuga)
- az ágyazásnál törekedj a közel 100%-os légmentes ragasztásra (lapok hátát itt már mindenképp kenni kell) Megfelelő méretű laphoz megfelelő méretű glettvas használata. Nekem speciel nagyobb lapoknál az íves fogkialakítású glettvas a lapot visszaszedve jobb felfekvést értem el.
- a fuga/sziló legyen jó minőségű
- legyen megfelelő egyenletes lejtés kialakítva
- legyen fektetési terv.
Én is saját kezűleg oldottam meg a lakásunk burkolását, igaz rettentő lassan haladtam vele, de legalább pontos és szép lett/lesz. Igaz ehhez be kellett vásárolni gépeket szerszámokat (lézer, csempevágó, fogas glettvas, körvágók, vízmértékek), ami nem éppen olcsó mulatság induláskor, de még így is olcsóbban jövök ki, mint ha kifizetem a 10-15 eft/nm árakat és a projekt végeztével jófogáson eladom ami nem kell.
Persze egy kb 4 nm erkélyhez célszerű inkább bérelni gépeket, szerszámokat mint megvenni.
A fenti felsorolásból lemaradt, hogy a burkolandó felületet megfelelően alapozd le.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!