Járólapragasztó miért nem ragad?
Üdv Mindenkinek!
Először is igen nehezen toleráltam azt a felesleges fél órát, amit regisztráció után feleslegesen kellett eltöltenem, ennyit a rendszergazdáknak!!!!
Szóval. Az általam vásárolt KNAUF flex ragasztó egyszerűen nem köt meg. Elmentem vásároltam más gyártótól és csodák csodája az sem köt. Tapasztalt már valaki hasonlót?
Mennyit ideig vártál? Milyen sűrűségűre keverted?
A ragasztóhabarcsok általában 6-8 óra alatt kötnek szárazra és minimum 24 óra múltán kötnek szilárdra(járhatóra).
Léyeges szempont hogy ne keverd hígra, nem szabad folyós állagúnak lennie .
Száradás után szétporlad.
Ez lényeges infó.Én is így jártam ugyanezzel a knauf ragasztóval, aztán egy másikkal is(weber).De egy szakitól megtudtam az a baj hogy száraz vagy az alapfelület vagy a járólap ez kikapja a vizet a ragasztóból ezért porlad szét.Azt mondanom se kell hogy az összes(20m2)járólap feljött.Na erre én vettem weber ragasztót(azt mondta a szaki az jobb), benedvesítettem az alapot is meg a járólapot is így ragasztottam le ismét. 1nap múlva ránéztem és minden tökéletes volt, azóta se jött fel egy sem pedig egyszer kétszer a szekrényt is ráejtettük véletlen!
Szóval. Másnap felvettem és slaggal lemostam (24 óra száradás után!) a ragasztót a járólapról és a felületről is. A felület knauf önterülős estrich-el elterített anyag, amit még tavaly csináltam. Egyébként ez is megér egy misét. A keverési arányt cl pontosan kimértem, a keverési utasítást betartottam, mondanom sem kell hogy önmagától nem terült. Azt hittem fizikailag szétszakadok mire sikerült ezt a sűrű masszát valahogy terítenem. Ja, és ez is KNAUF!
A másik ragasztó végül megszáradt, nem meghúzott, megragadt, megkötött, hanem megszáradt. Végül a sűrű 3/1 arányú keverés ennél segített, az új ragasztó 1 óra múlva megkeményedett és 24 óra múltán megszáradt. A felületem nem nedvszívó és a járólapokat is bekenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!