Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Valaki készített már házilag...

Valaki készített már házilag szigonyt?

Figyelt kérdés

vagy bármilyen eszközt ami hal levadászására szolgált.

És ha valaki csinált az működött, és mi volt?

2020. jún. 8. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:
47%

A szigonnyal való halászat nincs tiltva? Úgy tudom, hogy tiltott.

Maga a szigony egy kétágú villa, aminek az ágai közti távolság kb. 5 cm és a végén horogban végződik, hogy a megszigonyozott hal teste ne csússzon le róla, hanem a horogban (szakállban) megakadjon és kiemelhető legyen a partra. Érthetőbben: úgy végződik mindkét ága, mint az egyes (1).

2020. jún. 8. 20:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom hogy tilos használni de attól még otthon csinálhatott valaki csak úgy
2020. jún. 9. 06:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Igazad van...
2020. jún. 9. 07:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Minek készítene bárki olyan eszközt, amit nem használhat utána?

Egyébként nem tűnik bonyolultnak...

2020. jún. 9. 09:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Pótolok valamit: a kétágú horgos villa egy csőben végződik, amibe egy hosszú fanyelet lehet behelyezni (mint a kapába, ásóba...).
2020. jún. 9. 12:03
 6/7 A kérdező kommentje:

Az ilyen fölösleges dolgokat kamaszkorában szokott csinálni az ember csak úgy álnodozásból,

én azt hittem mások is csináltak már ilyesmit abban az életkorban

2020. jún. 10. 12:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Legjobb kováccsal megcsináltatni, de közönséges négyágú vasvillából Te is megcsinálhatod.

Levágod tövön a két szélső ágát. A belsőket kiegyenesíted parázs fölött. Utána ferdén belereszelsz (vagy belevágsz), hogy "szakálla" legyen, mint az 1-es számnak.és a "szakállát" kihajlítod, hogy horogkén beleakadjon az állatba. A leghegyét meg kell fognod, nehogy elhajoljon a "szakáll" kihajlítása folytán.

2020. jún. 11. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!