Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vizvezetékhez mit javasoltok,k...

Vizvezetékhez mit javasoltok,kenderkóc vagy teflon tömitést? Melyikkel könyebb a munka?

Figyelt kérdés
Teflonnal dolgoztam elég kényes vele dolgozni,pont eltalálni a rátekert menyiséget hogy ne legyen se kevés se sok.
2020. jún. 6. 22:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Én bezsírozott kenderkóccal dolgozom, nekem az már a "kezemben van" és ha egyszer jó, (...és jó!) akkor minek variálni?
2020. jún. 6. 22:52
 2/22 A kérdező kommentje:
igen értem,a teflont sokan fikázzák nehezebb vele dolgozni mint a kenderkóccal.
2020. jún. 6. 22:53
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
A teflon gazhoz sokkal jobb (sot oda a kenderkoc egyenesen tilos is), vizet szerelni viszont a kender sokkal jobb. Ha vizet kap, automatikusan jobban tomit hiszen felveszi es beledagad a resbe.
2020. jún. 6. 22:57
 4/22 Fantom83 ***** válasza:
30%

Na igen,ahogy írta anonim a kender vízre jobb,de a kérdésből kiderül,h a kérdezőnek nincs akkora rutinja a szerelésben mint a válaszolónak...

Van egy harmadik megoldás is,tömítő ragasztó.(gumiám paszta)

Nem drága,és ha jól bekened a meneteket,nem hibázhatsz vele.

2020. jún. 6. 23:08
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

A mai napig sokan használják a kender+faggyú kombót. Nem azért mert olyan jó, hanem mert olcsó.

Főleg 2 col körüli acél csöveknél, ahol a kerület eszi az tömítést rendesen.

Egyébként én otthoni kisebb munkákra a Loctite menettömítőt javaslom.

Ha nem ipari (napi) szinten használod, akkor anyagilag annyira nem megterhelő.

Van leírása hogyan kell használni, sokkal könnyebb dolgozni vele mint a kóccal. Évek óta csak ezt használjuk (klíma szereléshez).

2020. jún. 7. 01:11
 6/22 anonim ***** válasza:
15%
Kender zsírral😂😂 aztán meg iszod a gépzsíros vizet... A faggyú miért van szerinted? Na az fbs még jobb, tuti egészséges ahogy a vitaminok kioldódnak belőle😂
2020. jún. 7. 06:43
 7/22 mindentudó99 ***** válasza:
30%
Nagyobb menetekhez kenderkóc. Kissebbekre esetleg teflon. Tavaj cseréltek gázórát . Lehet hogy tilos de oda is kócot tettek.
2020. jún. 7. 07:26
 8/22 anonim ***** válasza:
93%

Loctite teflonzsinórt használok. Jobb mint a szalag vagy a kóc, és itthoni felújításnál sokáig elég.

[link]

2020. jún. 7. 09:10
 9/22 A kérdező kommentje:
hallottam olyanról hogy kóc és bekenve szilikonnal kombóról,na ez érdekes lehet.
2020. jún. 7. 15:28
 10/22 anonim ***** válasza:
91%

műanyag tömítő zsineg + szilikon gumihm az gázhoz való

Kóc + szilikon gmihám az semmihez

Kóc + fagyú, vagy szilikon zsír az vízhez

Teflon az gáz + víz

2020. jún. 7. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!