Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hol találok ilyen darabolót?

Hol találok ilyen darabolót?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyesmit. Illetve inkább a fűrészlap érdekelne. Gondolom sima darabolóba is bele lehet rakni ilyen fémhez való fűrészlapot. Csak az a gond, hogy magyarországon nem találok sehol ilyen gépet, ami eleve ez a fajta "hideg daraboló", sem pedig fémhez való fűrészlapot.

2020. máj. 28. 22:28
 1/9 anonim ***** válasza:

"Gondolom sima darabolóba is bele lehet rakni ilyen fémhez való fűrészlapot."

Sima gérvágóba? Nem ajánlott.

[link]

[link]

2020. máj. 28. 23:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Belelehet tenni, amúgy webshopban is lehet kapni meg a piacon is láttam.
2020. máj. 28. 23:38
 3/9 Fantom83 ***** válasza:

Tehát rendbe rakva a kérdést:

1-A kérdezőnek kell egy "fémdaraboló gép",ami 18,900Ft+szállítási költségtől indul.( Onex OX-1091 Fémdaraboló 2500W 355mm )

2-Kell neki hozzá való "fém vágókorong", "körfűrészlap fémhez", "fémvágó körfűrészlap",és egyéb fantázianéven lehet megtalálni a Gúúgliban. Ezek több tízezer forint/db árról indulnak.

A lényeg:

-Soha,de soha a büdös életben nem hozza vissza az árát,sem a gépnek,és főleg nem a bele való spec körfűrészlapnak,akár mit is csinálsz otthon vele.

Ez ipari munkákra való,ott gazdaságos,napi 2-3 műszakos,nagy tételes felhasználásnál,ahol az alapanyag ára is húzósabb az átlagnál.

De ha mégis megvennéd a spec tárcsát,csak és kizárólag szakember tudja megélezni,nem kevés pénzért.

Ha mindenképpen akarsz egy ilyen gépet,csak olyan vágókoronggal vedd,amit bármelyik vas-műszaki boltban fellelhetsz.(pl: METABO Flexiamant super vágókorong, kb.1800Ft-ról indul az ára)

2020. máj. 29. 00:01
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
#3-nál a megfejtés, tegyük hozzá (gondolom gondolta, csak nem írta), hogy a fémdaraboló gép a gyorsdaraboló koronghoz való, az a gép minden másra túl gyors.
2020. máj. 29. 00:07
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
Nézzük azt is, hogy csak 1300-as fordulattal megy! Nagyobb fordulaton hamar elégne a betétlapka éle. Gyorsdaraboló és gérvágó gépek meg ennél jóval nagyobb fordulaton pörögnek, tehát azokba nem kellene ilyen lappal kisérletezni. Munkahelyen alumínium profilt vágunk ilyen lappal. 250-eseket 3500fordulat/perc, 350-esek pedig 2500 fordulat/perccel forognak ,vékony olajpermetes kenés mellett.
2020. máj. 29. 03:16
 6/9 A kérdező kommentje:
A sima daraboló alatt fémvágó darabolót értettem. Úgytudom a daraboló fémhez való, és a gérvágó a fához. Deakkor maradok a klasszikus fémvágókorongosnál. Köszi!
2020. máj. 29. 06:05
 7/9 A kérdező kommentje:
És azt eddig is tudtam hogy a gérvágó és a daraboló más fordulaton megy, de mostmár azt is tudom hogy a korongos és a fűrészlapos is különböző fordulattal működik. Legalább okosodtam kicsit :D
2020. máj. 29. 06:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Fém vagy fémvágó szalagfűrész kell neked. Keress rá a Google-ban.
2020. máj. 29. 08:52
 9/9 Fantom83 ***** válasza:
A fordulatszámban tévedtem.De a többi dolog szerintem megállja a helyét.Nem éri meg otthonra.
2020. máj. 29. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!