Ki használt már tűzifa daraboló kalodát?
Én használok, bár az enyém házi készítésű. Pár hete vágtam fel 2 m3-fát rokonnak, nem tudtam elvinni a kalodát, mert kölcsönadtam. Elég szívás volt, a derekam megérezte rendesen.
Sokkal gyorsabban végzel kalodával, még a pakolással együtt is. Jobban kihasználja a láncvezető méretét.
Mondjuk a linkelt ár feléből simán ki lehet hozni, ha értesz kicsit a hegesztéshez.
Nyilván a negyven centiseket nem fogod mozgatni. Ez azokra van, amit a jónép két ember, 1 kínai fűrész, 1 fűrészbak megoldással csinál köbméterenként három napig zsellérműszakban. A kaloda segít, amikor abba a fél-fél méterszer nyolcvan centibe legalább öt-hat könnyen átrakható fa belemegy. Akkor egy ember egy nap alatt kényelmesen meg tud enni pár köbmétert.
Kössz a linket.
Na de ebbe bele kell pakolni:(((
Mi, ahogy leöntik, össze rakjuk mint erdőben. Úgy össze rakva szárad és ahogy van, vágjuk fűrésszel. Hozzá nem nyúlunk, csak a felvágotthoz.
Nagy részt kar vastagságú fa darabolásához kell,ezért szerintem jó megoldás a kaloda.Meg is rendeltem itt!
Egyedi méretekre is készítenek!
Majd írok ha megérkezett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!