Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Faházunkon zöld gomba? foltok...

Jóska-papa kérdése:

Faházunkon zöld gomba? foltok vannak. Domestos-szal lekenve festés előtt véd-e ez ellen?

Figyelt kérdés

2020. máj. 19. 21:02
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

Én több hozzáértőtől hallottam (nekünk is faházunk van)hogy festés előtt a legjobb használt gázolajjal lekenni, az a legjobb gombaölőszer és még a farontó bogarak ellen is véd.

Őszintén szólva még nem próbáltuk, mert a megszorítások miatt eddig nem tudtunk a telekre menni.

2020. máj. 19. 21:07
 2/4 anonim ***** válasza:
46%
A folyékony szappanon nehezebben fog tapadni a festék. Ha olcsó szerrel akarsz fertőtleníteni, akkor inkább tiszta hipó legyen. A Xylamon nagyon jó a gomba ellen, csak eléggé drága. Mivel fogsz festeni? Szerintem, impregnálószeres vékonylazúr kellene.
2020. máj. 19. 21:09
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

A szarufákat kezelték régen gázolajjal, nekünk is azzal van.

Léteznek fára megfelelő gombaölők, én inkább azoknak néznék utána; rovarok ellen is jó általában. A klór alapú hamar elpárolog, és utána nincs hatása. valamint megvédeném a külső falat a rá és felcsapó esőtől. ne ázzon közvetlenül.

2020. máj. 20. 08:41
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

Gázolajjal "kezelheted" a fát: azon kívül, hogy ha jól átitatod, a vizesbázisú lazúr nem fog rá tapadni, sokat nem segítettél. Esetleg még benzint is önthetsz rá, úgy még könnyebben fog meggyulladni. A szarufákat régebben vízüveggel és mésszel kezelték, manapság meg Tetollal. Ezt viszont te ne használj, ha nem akarod, hogy foltos türkiz színben pompázzon a házad.

Ami gomba már rajta van, azt a gázolaj nem öli el, az a festék alatt tovább fog terjedni. Az ilyesmit formalinnal, Xylamonnal, hipóval szokták először fertőtleníteni, aztán, amikor a fertőtlenítőszer elillan (a Xylamon nem, az egyben impregnál is), impregnálni és festeni. Formalint magánemberként ne használj, a Xylamon pedig drága.

2020. máj. 20. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!