Mikből és hogyan tudok otthon képkereteket készíteni?
Ez egy teljesen házilag készült, de hobbiboltokban lehet kapni kereteket hungarocelből, fából, kartonból, amit aztán ízlés szerint dekorálhatsz: pl festés, textillel bevonás, szalvétázás, mozaik, bármi... vagy ha olyan a stílusotok, egyszerűen botokat vagy bambuszrudakat kötözöl össze.
-lehet csempedarabokból is és közé tölteni valamilyen fugát.
-hullámpapírból, hungarocelltáblából vágni ki,
-hungarocellgömböcskéket felragasztani valamire, s lefesteni.
-Anyaggal, díszpapírral beborítani valamit, akár többfélével, úgy szebb is lesz.
-lehet fába beleégetni előre megrajzolt mintákat pl. páka segítségével, de biztosan van erre már valami tollféle is.
-lehet babot, borsot, lencsét ragasztani egy kartonra, s natúr vagy festve. Ehhez még a szalma is jól kombinálható.
most ennyi jutott eszembe
Szia!
Én úgy szoktam, hogy veszek egy sima üveg képkeretet (illetve az nem is képkeret, hanem egy üveglap+egy rétegeltlemez-lap és az közé kell betenni a fotót, biztosan tudod milyen), nagyobb méretűt mint maga a kép, úgy hogy kb 2-3 cem-es sáv maradjon a fotó körül ha beleteszem. A kimaradt sávot üvegfestékkel olyan mitájúra festem amilyenre csak szeretném. A fotó alá általában érdemes betenni egy akkora fehér vagy színes lapot mint maga a keret, hogy körben ne látszódjon ki a festett üveg alatt a lemez barna színe. Gyerekszobába én vidám színes mintákat festettem (pöttsös, kockás, stb.)de a "felnőtt szobában" is szépen mutat ha visszafogottabb színeket és mintákat használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!