Mi történhetett a körfűrésszel?
Ha jól értem nem szénkefés a motor, hanem sima indukciós, ha jól sejtem egyfázisú.
Ebben az esetben több dolog is lehetséges:
1.Lehet a motorhoz eleve nem jut el az elegendő kakaó. Pl eloxidált beégett kapcsoló/csatlakozó,lecsökkent keresztmetszetű vezeték stb.. Ezt egyszerű ellenőrizni, simán kösd be a villanymotort egy villásdugóra és kiderül, ha ez a gond.
2.Megdöglött az üzemi kondenzátor, vagy lecsökkent a kapacitása,esetleg leégett a segédfázis tekercs, ez a 2 kimérhető, megfelelő műszerrel, de a legegyszerűbb, ha a motort bekapcsolod és mikor elkezd búgni meglököd valamerre, ha elindul és működik vagy a kondi vagy a tekercs döglött, ebben az esetben fogod a kapocsláda tetejét leveszed, a kondi egyik lábát(vezetékét) leveszed,és ellenállás módban multival rámérsz arra a pontra ahol a kondi egyik vezetéke még fenn van illetve arra a pontra ahol a másik lába fent volt, e-között a két pont között minimális 10-50 Ohm közötti értéket kell mérj kb, motorfüggő. Ha a multi 0-án marad akkor bizony megszakadt a tekercs,99% hogy tekercselni kell, ha mérsz valamennyit akkor a kondi döglött valszeg, ha rátudsz mérni a kondira kapacitás mérővel, akkor a kondi értékét megközelítő vagy magasabb értéket kell hogy mérj, bár én meg se mérném, feltennék egy hasonló kapacitású motor kondit, ha az a hiba akkor működni-e kellene a jó kondival, akkor annyi hogy bemész boltba a döglött kondival és veszel 1-2 ezer pénzért kondit ráteszed, és annyi.
3. Lehet hogy a csapágy megszorult, és nem tud elindulni, bár ha kézzel kisujjal eltudod forgatni, kis erőfeszítéssel akkor ez nem játszik
4. Előfordulhat hogy röpsúlyos indítású, és az indító szerkezet összeganézta magát, az ilyen motornak 2 egyszerű ismertetőjele van 2 kondi van rajta, egyik kis kapacitású másik sokkal nagyobb, illetve mikor elindul csattanó hangot ad, bár szerintem annyitól egy fűrésznek terheletlenül el kellene induljon, vagy legalábbis a motornak üresen biztosan.
Mellesleg tekercselésnél a csapágy is automatikusan kuka, mikor széthúzod 100% hogy sérül, bár ez nem rögtön hanem kb 1 hét üzemidő után derül ki, meg amúgy se az a nagy költség kell 2db darabja megvan 500ft-ból és akkor közepes vagy attól jobb van benne...
A tekercselés a gázos, ha jól sejtem minimum 2kw a motor, azt hogy a hátamba tekerteti meg 15-ből?
Vagy vaj van a tag füle mögött vagy jó fej és nem fizetteti ki veled a tekercselés teljes árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!