Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » 4 ütemű motrot fel lehet...

Stunt man kérdése:

4 ütemű motrot fel lehet fordítani?

Figyelt kérdés
Van egy 4 ütemű generátor motrom és szeretnék egy buggyt építeni. A főtengelye vertikálisan van(függőleges) a dugattyú pedig vízszintes. Ezt szeretném űgy tenni hogy a főtengely legyen vízszintes a kis buggy meghajtásához. Szabad ezt? Nem lesz gond sz olajozással? Mivel 4 ütemű és gondot jelenthet..

#motor #4 ütemű #buggy #brnzinmotor
2020. máj. 1. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:
De igen, baj lesz az olajozással. Ne fordítsd föl. Az igénybevételek is megváltoznak. Ha a tengely irányát akarod változtatni, akkor be kell rakni egy kúpfogaskerekes megoldást.
2020. máj. 1. 22:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Én is erre gondoltam.
2020. máj. 2. 07:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Az olajzással gondod nem lesz lévén a hengerbe tóduló olaj kb a 3. 4. pöffenésnél beköpi a gyertyát, már ha megtudod az olaj ellenében annyira rántani hogy pöffenjen.

Neked 2t motor kell, vagy eleve vízszintes tengelyű 4t, de ha kis köbcentisben gondolkodol akkor feltétlen a 2t- a jobb, és szerintem egy rendes autókerekes buggy-hoz kell minimum vagy 10-14 lóerő hogy tudjon menni 60-70-et, bár lehet még ez is kevés, mondjuk ha keskenyebb kerekest építesz,és aszfalton mész vele elég lehet a 6-lóerő, ha megtudod építeni és te is könnyű vagy.

Mellesleg olyan generátort (aggregátort) még nem láttam aminek függőleges tengelye lenne, azokban a tengely általában vízszintesen helyezkedik el, és arra van "felakasztva" az aggregátor lelke a forgórész, körülötte az állórész stb... Ez az általam szétszedett 2t aggregátorokra is igaz, nem csak a 4t-k re.

Szerintem neked egy fűnyíró motorod, vagy fűnyíró traktor motorod van, azok vannak 4Le körül függőleges tengellyel.

Én a helyedben eladnám, ha kicsit jobb állapotú a motor ellehet passzolni 6-8 ezer forintért, arra rápótolsz és veszel 23000-ért egy vízszintes tengelyű 4t-t 6,5 lóerőset zsír újonnan az nem lutri, abból már lehet építkezni, megkötésekkel, tehát ezzel se fogsz 150-el repülni csak olyan 40-50-körül de kezdetnek tökéletes.

Meg érdemes keskeny kerekeket tenni, én pl ha most építenék szereznék mankókerekeket, pl bontóba azok tökéletesek erre.

2020. máj. 2. 12:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Minden "motrot" mag lehet fordítani, de nem érdemes. :D
2020. máj. 2. 16:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát új motrot veszek.. generátor motor az biztos mert még rajta van az áramfejlesztő része is, be is inditottam, megy és áram is van. Ez így megmarad mert még jól jöhet és néztem 9le 4t motrot, az lesz a választás. Nekem inkább szélesebb terepgumik kellenek mert itt nincs ahol aszfalton menni de csak kisseb emelkedőken megyek fel erdei utakon. Köszönöm a válaszokat!
2020. máj. 3. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!