4 ütemű motrot fel lehet fordítani?
Az olajzással gondod nem lesz lévén a hengerbe tóduló olaj kb a 3. 4. pöffenésnél beköpi a gyertyát, már ha megtudod az olaj ellenében annyira rántani hogy pöffenjen.
Neked 2t motor kell, vagy eleve vízszintes tengelyű 4t, de ha kis köbcentisben gondolkodol akkor feltétlen a 2t- a jobb, és szerintem egy rendes autókerekes buggy-hoz kell minimum vagy 10-14 lóerő hogy tudjon menni 60-70-et, bár lehet még ez is kevés, mondjuk ha keskenyebb kerekest építesz,és aszfalton mész vele elég lehet a 6-lóerő, ha megtudod építeni és te is könnyű vagy.
Mellesleg olyan generátort (aggregátort) még nem láttam aminek függőleges tengelye lenne, azokban a tengely általában vízszintesen helyezkedik el, és arra van "felakasztva" az aggregátor lelke a forgórész, körülötte az állórész stb... Ez az általam szétszedett 2t aggregátorokra is igaz, nem csak a 4t-k re.
Szerintem neked egy fűnyíró motorod, vagy fűnyíró traktor motorod van, azok vannak 4Le körül függőleges tengellyel.
Én a helyedben eladnám, ha kicsit jobb állapotú a motor ellehet passzolni 6-8 ezer forintért, arra rápótolsz és veszel 23000-ért egy vízszintes tengelyű 4t-t 6,5 lóerőset zsír újonnan az nem lutri, abból már lehet építkezni, megkötésekkel, tehát ezzel se fogsz 150-el repülni csak olyan 40-50-körül de kezdetnek tökéletes.
Meg érdemes keskeny kerekeket tenni, én pl ha most építenék szereznék mankókerekeket, pl bontóba azok tökéletesek erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!