Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen egy jó satu? Mi az ami...

Milyen egy jó satu? Mi az ami jónak számít? Van olyan ami tartós?

Figyelt kérdés
Hosszú távra szeretnék venni egy jó satut max 40.000ft ig körülnéztem a barkácsboltokban de a 25-30 ezres kategóriában kicsit lötyögősek voltak, ez normális jelenség? Ránézésre sem tűntek túl stabilnak, olyat szeretnék ami legalább 10 évig jó lesz

2020. ápr. 29. 20:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Satut nagyon ritkán veszünk.Ezt csak állat módjára lehet tönkre ütni.Nagyokat ütni ,csak a kovács satura szabad.

Persze azokra amiket 30 éve gyártottak.

Nekem 125 tös van,az átkosból.Jobb lenne ha tudnál régit venni .

2020. ápr. 29. 21:18
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

S jó öreg öntvény satuk voltak jók

[link]

Az orsót, diót lehet javítani/csináltatni. De ha felfele vagy oldalra nagyon kopott, már nem lesz jó. Befogás közben elmegy a pofa párhuzama. Vagy valami hasonló masszívat keress, 150 es pofaméret elég jó.

2020. ápr. 29. 21:34
 3/13 Fantom83 ***** válasza:
100%

Ha nekem most kellene vennem,csak és kizárólag York satut vennék.

Iparban,napi,extrém igénybevétel mellett 25 év után törik el.

Egy helyi bicikli szerelő kb.17 éve nyúzza az övét,még bírja a kiképzést.

Hagyatékos,békebeli satuval azért nem foglalkoznék,mert már kiszolgálták az idejüket,nekiállni esztergáltatni,marni alkatrészeket,már nem érné meg,annyiért veszel egy Yorkot,és elfelejted 25 évre az egészet.

2020. ápr. 29. 23:14
 4/13 bamboochatheone ***** válasza:
100%
Szintén York satut ajánlok. Hihetetlen mennyit kibír.
2020. ápr. 30. 00:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Még a york hasonlít a régihez
2020. ápr. 30. 09:51
 6/13 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a York könnyen törik, egyik ismerősöm kézzel eltörte, azt mondta üreges belülről és vékony az anyaga
2020. ápr. 30. 17:21
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezernyi néven két három fajta kínai acél öntvény satut forgalmaznak.

Vékony rideg anyagból. Az olcsó lötyögősebb a drága jobban illesztett, jobb dió és hajtó vassal készül. Talán az Extol prémium (és az ugyan ilyen, de más nevüek) a legjobbak.

Régi magyar MSZ satuk. Jók. De régi. Ha találsz nem szétvert, agyonfeszegetettet, csapj le rá. Az egy örök darab.

Viszont vehetsz ilyen satut újat is. Keresd a Várda Vulkán Kft satuit.

Még egy tipp: youtube tele van házikészítésű satu videókkal.

2020. ápr. 30. 17:47
 8/13 A kérdező kommentje:
Régebbi szerintem jobb lenne, a Yorknak a formája nem tetszik, meg ahogy láttam a 150-es méretű is csak 12cm nyílik, szerintem az kevés 20cm anyagot lehessen fogni vele
2020. ápr. 30. 18:54
 9/13 puritan ***** válasza:
100%
A jófogáson beírod, hogy satu, és kidob vagy 500 találatot. Ha csak a tized részével érdemes foglalkozni, akkor is válogathatsz a hozzád közel levők között. Én kizárólag régi magyar satut választanék. Ha nincs mechanikai hibája, nem nagy dolog kicsit rendbehozni, még ha itt-ott rozsdás is egy kicsit.
2020. ápr. 30. 23:28
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A jó satu az, amit még a szocializmusban gyártottak. Ezek a mai satuk egy kupac sz(a)rral egyenlőek. Vaterán nézz körül!
2020. máj. 1. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!