Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Van igény Budapesten jó...

Van igény Budapesten jó asztalosra?

Figyelt kérdés
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek arról, hogy Budapesten mennyire van igény és kereslet valóban igényes asztalos munkákra? Milyen tapasztalataitok vannak az ottani asztalosokkal? Őszintén, nyugodtan, magam is az vagyok. Kb tudom, hogy mi van szaki berkekben (szomorú is vagyok érte). Csak szeretnék érdeklődni, hogy ha vidékről menne Pestre szaki, mire számíthat? Hogyan látják ma a megrendelők ezt a szakmát. Mert ugye lehet vegyes híreket hallani, hogy így a szakember, meg úgy és, hogy egyik sem tartja a határidőt, nem ad számlát, lelépett és a többi. Érdekelnek a vélemények. Előre is köszönöm a válaszokat.
2010. júl. 26. 21:32
 1/10 anonim válasza:
pestiek nem nagyon szeretnek számlázni
2010. júl. 26. 21:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Én egyszer akartam fiókos asztalt csináltatni fenyőfából, és nem találtam olyan asztalost, aki hajlandó lett volna elvállalni, elakadtak ott, hogy hogyan csináljanak asztallábat. Mindegyik csak bútorlapokat akar összecsavarozni, amire egy ötéves gyerek is képes. Pedig semmi extrát nem akartam, csak ami régen is divat volt, hogy a sima négylábú asztal lapja alatt van egy kis fiók is. Mi lenne, ha intarziás bútort akarnék csináltatni?
2010. júl. 26. 22:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Igény van, pénz annál kevesebb. Ha szerencséd van, akkor kapsz megrendelést, ha nincs, akkor nem. Otthon megvan az az előnyöd, hogy ismernek.
2010. júl. 26. 22:32
 4/10 A kérdező kommentje:

Csodálkozom, vagy talán mégsem. Valódi fából minden macerásabb és drágább. Azonban ha jól elkészítik, 80-100 évet kibír. A bútorlapok (fa forgácslapok, valamilyen színréteg fóliával) már nem.

Még egy egyszerű asztallaphoz való tömbösítés (fűrészelés, ragasztás, gyalulás, csiszolás, alakformálás) is nagy munka és gép igényes is. A kész fenyőlapok négyzetmétere, ha jó minőségű, akkor 8-10 ezer, elkészíteni sem olcsóbb. Szerintem csak nem akartak vele foglalkozni, mert "nem kifizetődő". Amit valahol megértek, de legalább mondanák meg ugye?

Sokszor vidéken (ez lehet nagyobb város is) a helyi vezetés, régi őskövületek) nem engedik munkához a fiatalabb 30-40 éves generációt sem, mert elveszi tőlük a meglévő, kiépített piacot. Az más kérdés, hogy a fiatalabb, modernebb gondolkodású , változni , változtatni akaró szakmai generációnak egy része érzi, hogy hozzáállásban is kellene változtatni. Azonban megfojtják őket. Ezért nem marad más változat, mint Pest és környéke 30%-al olcsóbban dolgozni, korrekt hozzáállással. Úgy tudom Pesten nagyon elszaladtak az árak. Valahol el kell kezdeni, vagy a mi 35 éves korosztályunk is el fog menni külföldre munkáért és akkor valóban nem találtok szakembereket. Kik és hol rontottuk ezt el gyerekek? A megrendelőnek és a szakinak érdeke kellene, hogy legyen, hogy márpedig amiben megállapodtunk, !abban megállapodtunk! És nem kellene egymás szemébe hazudozni.

Remélem ez változni is fog és közösen akarjuk is majd....

2010. júl. 27. 10:29
 5/10 P.Pityu ***** válasza:

Munkára vlóban van kereslet, de ha olyan árat mondasz, amennyiből meg is tudsz élni, akkor rögtön azt a választ kapod, hogy az Ikea ujságban csak ennyi..

Én több mint 10 éve maszekolok, és mindig hallgatom, hogy milyen linkek a szakemberek,de arrol sosincs szó, hogy a megrendelők milyenek.Örökös alkudozás, nem fizetés,én nem ilyenre gondoltam, 2 hetet nem tudok várni stb.stb.

2010. júl. 29. 18:48
 6/10 A kérdező kommentje:

Értem, amit mondasz és sok igazság van benne. Erre azt mondom, hogy akinek IKEA-ás vagy sorozat gyártott kell és azt tudja megfizetni, hát tegye azt. Aki tartós, szakmailag is korrekt bútort akar nagyon hosszú távra, az pedig fizessen meg egy jó szakit.

A vállalkozások anyagi hátterébe sokan nem látnak bele és nem is érdekli őket, hogy mennyire drága az asztalosnak pl, hogy valamit elkészítsen. (háttérmunka, költségek) Ez van. Meg kell találnunk azt a réteget és gondolkodásmódot, aki hajlandó megfizetni a jó munkát. Vagy ha nem, hát szakemberek nélkül marad majd ez az ország. Az alja, meg itt marad és szenvednek a megrendelők is tovább.

Több árajánlatot kell adni és megmondani, hogy melyik milyen színvonalat takar. Mindent le kell írni és tájékoztatni a vevőt. Akkor a sumákolás nagy részét már ki lehet zárni.

2010. júl. 30. 08:22
 7/10 szproot válasza:

Az interneten teljesen jól elérheted a budapesti fizetőképes vásárlókat.

Ha jó munkát végzel, annak híre fog menni, fognak ajánlani az emberek egymásnak.

Érdemes lehet keresni fórumokat itt-ott, ahol már a szakmai javaslataidból, hozzászólásaidból megismerhetnek, s találhatsz ügyfélt, aki jó esetben ugyanott közzéteszi azt is, hogy mennyire elégedett az eredménnyel. (Autók és motorok esetében láttam néhány esetben, hogy egy-egy körnek milyen keresett "sztárszerelői" nőnek ki.)

2010. aug. 6. 08:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva, gondoltam már rá, hogy milyen jó lenne csináltatni, meg te is írod, hogy 80-100 év meg ilyenek. Aztán most komolyan belegondolok, hogy az ikea újságban mennyi, ha nem a legolcsóbbat veszem meg és nem szerelem szét meg össze évente, akkor tök sokáig jól kiszolgál az is, mikor már nem jó/nem tetszik lecserélem, ehhez képest nem vigasztalna, hogy belerokkanok egy egyedi igazi szuper szekrénysor árába és nézhetem 100 évig. Nagyanyámék szuper útorai is, hiába diófák, ránézek és hát parasztos. És nem raknám be a lakásomba, hiába bírja 40-50 éve, hiába valódi dió stb. Inkább az ikea tényleg.

Nem lehet könnyű nektek. :(

2010. aug. 8. 11:22
 9/10 anonim ***** válasza:
11.22 vagyok a nagyanyámék bútora parasztos dolgot úgy értettem, hogy biztos rohadt jó volt mikor megcsinálták, de már nem való be a mi házunkba. És ha most csináltatnék egyet lehet 10-20 év múlva úgy lennék vele, hogy te jó Isten, milyen szekrénysorom van, ilyen ezer éves divat. Hát lehet megütne a guta.
2010. aug. 8. 11:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Sokféle egyedi dolog lehetséges és sok olyan is van, aminél elengedhetetlen a tartós szerelés. Az olcsó, mindig drága. A szakik árai és árai között óriási különbség van. Mondok egy egyszerű példát. Konyhaszekrény. Észak M.o-on valaki ugyanarra a szekrényre 1 milliót mond én Délen meg 600 ezret és jól kerestem. Ha találsz IKEA stílusban jót, az meg mondjuk lenne 500 abban a színvonalban. Aztán 1-2 év múlva a gőz leszedi a fóliát, meghajlik a lap, mert nincs benne anyag stb stb. És így 3 év múlva veszel ismét egyet, mert szereted a változatosságot és újabb 500 ezerért van egy másik szekrényed. Sarkított példa volt, de hidd el érdemes tartós holmit készíteni. Egy lépcsőnél, tartószerkezetnél megspórolhatsz egy temetést vagy kettőt. Sajnos erre vannak példák. Én a tartósság mellett maradok továbbra is. De tisztelem a véleményedet. Köszönöm.
2010. aug. 13. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!