Fúrt kútból víz kinyeréséhez milyen erős kompresszor kell?
A kút kb 60-70m mély lehet. Vékony csövön jön fel a víz. Megpróbáltam egy 1800wattos géppel, de nem nagyon megy fel a nyomás. Néha vizet sem hoz. Ha befogom egy darabig a levegőcsövet, akkor jön rendesen, de nem sokáig.
Ilyen kompresszorral próbáltam.
Végül aztán annyi lett, hogy a levegő tömlőt kicsit mélyebbre tettem, és volt egy szivárgás is fönt a tömlőn, azt elzártam. Meg ráengedtem 9 bart néha, mert azt mondták, hogy az jó, ha esetleg el van dugulva, vagy ilyesmi..
1 perc alatt feljön 18-20liter kb. Ez nem tudom, h mennyire jó, de legalább van.
Nem tudtam hogy kompresszorral is lehet csak úgy rátéve szivattyúzni, azt mondjuk tudtam hogy autómotorból kiváló szivattyú lehet építeni :D
Egyébként az én egyik kutam 6 a másik 28m mély mind a kettőből felszívja a vizet a sima tescós szivattyú, egyébként a nyugalmi vízszintet kell szívásmélységnek venni, érdemes levonni belőle min 1 m-ert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!