Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fúrt kútból víz kinyeréséhez...

Fúrt kútból víz kinyeréséhez milyen erős kompresszor kell?

Figyelt kérdés

A kút kb 60-70m mély lehet. Vékony csövön jön fel a víz. Megpróbáltam egy 1800wattos géppel, de nem nagyon megy fel a nyomás. Néha vizet sem hoz. Ha befogom egy darabig a levegőcsövet, akkor jön rendesen, de nem sokáig.

[link]

Ilyen kompresszorral próbáltam.

2020. ápr. 3. 13:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A nyugalmi vízszint milyen mélyen van benne?
2020. ápr. 3. 20:07
 12/16 anonim ***** válasza:
53%

nekünk is 60 m mélyek a kútjaink vannak kb

[link]

ilyennel símán locsolunk :)

2020. ápr. 3. 20:54
 13/16 anonim ***** válasza:
95%
Világ életbe nem szívsz fel ilyennel 60m ről vizet, mert fizikai képtelenség! A szívás mélység elméletben 10m, a gyakorlatban max 9.6m körüli. Több sosem!!
2020. ápr. 3. 22:51
 14/16 A kérdező kommentje:

Végül aztán annyi lett, hogy a levegő tömlőt kicsit mélyebbre tettem, és volt egy szivárgás is fönt a tömlőn, azt elzártam. Meg ráengedtem 9 bart néha, mert azt mondták, hogy az jó, ha esetleg el van dugulva, vagy ilyesmi..

1 perc alatt feljön 18-20liter kb. Ez nem tudom, h mennyire jó, de legalább van.

2020. ápr. 5. 20:57
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem tudtam hogy kompresszorral is lehet csak úgy rátéve szivattyúzni, azt mondjuk tudtam hogy autómotorból kiváló szivattyú lehet építeni :D

Egyébként az én egyik kutam 6 a másik 28m mély mind a kettőből felszívja a vizet a sima tescós szivattyú, egyébként a nyugalmi vízszintet kell szívásmélységnek venni, érdemes levonni belőle min 1 m-ert.

2020. ápr. 7. 00:06
 16/16 anonim válasza:
#15 nyomja, nem szívja...
2020. ápr. 24. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!