Fúrt kútból víz kinyeréséhez milyen erős kompresszor kell?
A kút kb 60-70m mély lehet. Vékony csövön jön fel a víz. Megpróbáltam egy 1800wattos géppel, de nem nagyon megy fel a nyomás. Néha vizet sem hoz. Ha befogom egy darabig a levegőcsövet, akkor jön rendesen, de nem sokáig.
Ilyen kompresszorral próbáltam.
Amit a 4 es írt,egyszer és mindenkorra felejtsed el.
Az ilyen szivattyúk a kutak tönkretevői.Főleg a fúrt kutaké.
Agy fúrt kútba ,amit nem pancser fúrt a 80 mmm szivattyúnak bele kell férni .1 ilyen mélybe már több lépcsőst kell letenni.Ide olyan kell,ami min.8 bárt tud,mert különben csak azt fogod érzékelni,hogy van víz a kútban.A cső vastagsága
a felnyomott víz miatt lényegtelen .Minden 10 m hez,1 bár nyomás kell. De ekkor még csak a cső végén jelenik a víz meg,folyásról szó sincs .
Lemértem 55mm vastag a cső. A kutat valakimor a 90-es években fúrták. Még meg sem születtem akkor, de folyamatosan használva volt egy régi kompresszorral. Nem túl gyorsan jött a víz belőle, de jött azért.
Olyat lehet csinálni, hogy csak vmi tömlőt levezetni a kút aljára, és valamilyen szivattyúval föntről kiszedni a vizet, vagy valami ilyesmit?
50 mm kút... eléggé reménytelen, főleg ennyire mélyről. legalább 180 mm egy olyan kút amire érdemes bármilyen új szivattyút venni.
Cementet bele, aztán mellé fúrass egy igazi kutat.
Abba mehet egy normális pedrollo 2/20 mélykúti szivattyú és 15 évig rá se kell többet gondolnod.
Lehet próbálkozni olcsóbban, de nem lesz olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!