Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hegesztő Kaloda? Az milyen?

Hegesztő Kaloda? Az milyen?

Figyelt kérdés
Tudna mutatni vki olyan kalodát amiben alkatrészeket hegesztenek meg?
2010. júl. 25. 10:34
 1/3 anonim ***** válasza:

A kaloda egy olyan tömör precíz vaskeret aminek van 3 bázis alapja(fala),X Y Z koordinátákkal.Nagy pontosságú.

1 munkadarabot ebbe befogatva, mérő hasábokkal pontosan belehet karcolni,és utána bepontozni egy adott munkadarabot pl fúrás előtt. Ezt a szerszámkészítők használják.

Nyilván hegesztésben is ilyesmi szerepe lehet,azaz hegesztési sorozatgyártásánál ebbe befogatva 2 munkadarabot azonnal adott a pontos hegesztési pont,amit csak össze kell varrnia a gépnek vagy embernek.

Ennyit tudtam segíteni.

2010. dec. 24. 06:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ most már értem és találtam is róla képeket :) Tulajdonképpen arra voltam kíváncsi hogy milyen az olyan kaloda amiben autók hátsó hídját erősítik meg és milyen az a szerkezet hogy nem engedi elgörbülni hegesztés közben az anyagot !

Még egyszer köszönöm!

2010. dec. 26. 18:13
 3/3 bkbhangya válasza:
mi ezeket hegesztősablonoknak, hegesztőkészülékeknek hívjuk. én is egy ilyen készülékkel dolgozom, a célja az hogy méretnek megfelelően tartsa a és rögzítse a munkadarabokat. az én esetemben -mivel kombájn fülkéket gyártunk- beleteszem a zártszelvényeket, zárom a leszorítókat és már hegeszthetem is készre a vázat, miután kész kiveszem és jön a következő. leginkább sorozatgyártásban van jelentős szerepük.
2011. júl. 22. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!