Milyen elektródát vegyek a hegesztő trafómhoz?
Igazából szinte mindegy, attól függ hány Volton használod..
220 -on én 2mm -t és 2,5 -öst szoktam használni anno.
Azért azt mindenképpen közöld a vásárláskor, hogy neked hegesztőtrafóhoz kell (váltóáramú, mert az egyenáramút még tán begyújtani sem tudnád akkora a különbség a bevonatban).
Ha nem túl vastag a hegeszteni való én a 2mm-est használom, meg van azért 1.5-ös is vékonyabb munkához, ott olykor már csak "mártogatni" lehet. Persze van 2.5-esem is...
Régen, amikor a hazai pálcák gyengébbek voltak, ha tudtam (akkor csak) "szerezni", jók voltak a Böhler-Fox és Fox-Eti pálcák, azokkal álom volt hegeszteni.
Bénáztam az elején rendesen, és egyszer dinamóval (egyenáramú gép) próbáltam, az csoda volt, hogy hogy ment vele...
Aha.. Nem baj (nem gúnyolódok!). Itt aztán igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert.
Erre mondtam: vékony anyag, 1,5 pálca "mártogatva".
Ha folyamatosan haladnék, 2-3-5 centi után elolvad az anyag, mondjuk 1 centinként megállok, várok 2-3 másodpercet, megint 1 centi stb.
Menni fog!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!