Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Eddig még nem volt sarokcsiszo...

Eddig még nem volt sarokcsiszolóm. Hobbi célra kell.110 vagy 125mm tárcsásat vegyek? Melyik méret az elterjedtebb, gazdaságosabb, könnyebb használhatóságú?

Figyelt kérdés

Eddig még nem soha volt sarokcsiszolóm, életemben csak egyszer használtam egy barátomét.

Hobbi célra kell, pl. szögek, vékonyabb betonacél vágásához, csiszoláshoz. Valószínűleg egyszer lesz rá szükségem beton vágásához is.

110 vagy 125mm tárcsásat vegyek? Melyik máret az elterjedtebb, gazdaságosabb, könnyebb használhatóságú?

Az alábbiakat néztem eddig:

Bosch PWS750-115 (zöld, 14e Ft)

Bosch PWS850-125 (zöld, 17 eFt)

Bosch GWS 750-115 (kék, 18 e Ft)

Bosch GWS 7-125 (kék, 21 eFt)

Bosch GWS 750-125 (kék, 22 eFt)

2020. márc. 6. 13:01
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Igazából van időm a LIDL-est megnézni, ha lesz kitéve. A szerszámra már csak két hét múlva lesz szükségem, szóval nem kell elkapkodnom a vásárlást.

Egyébként gondoltam a praktikeres Hyundaira is, a 115-öst állandó 7.990 Ft-ért adják.

[link]

2020. márc. 8. 10:03
 12/27 A kérdező kommentje:
Most ránéztem, ez a LIDL-s elég sokat tud. Köszi az infót!
2020. márc. 8. 10:06
 13/27 Majatom ***** válasza:
Én pont azt akartam mondani, hogy nekem jobban kézre áll az olyan gép, mint ami most lesz a Lidl-ben, aminek a fogantyúján van az indítógombja, mint a többi rövidebb változat, amit eddig linkeltek.
2020. márc. 9. 15:37
 14/27 A kérdező kommentje:

Ma kipróbáltam egy pár Bosch és Makita gépet az OBI-ban (vagyis megfogdostam őket), és azt tapasztaltam, hogy tökre nem állnak kézre, nehéz benyomni a gombjukat.

Ehhez hozzátartozik, hogy kis kezem van (M-es kesztyűt hordok), és szerintem ezeket a munkagépeket nagytenyerű szakemberekre méretezhették :D

Azt mondod, hogy a LIDL gép ilyen szempontból is sokkal jobb?

2020. márc. 9. 21:19
 15/27 Majatom ***** válasza:
83%
Igen, nekem is volt mindkét fajta, és nekem jobban kézre áll az olyan, mint a Lidl-ös, ha van rá lehetőséged, vegyél a kezedbe egy olyat is.
2020. márc. 10. 09:07
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok, én ajánlottam a Lidl-est.

Azt azért tudni kell, hogy komoly használatra nem nagyon valók ezek a gépek. Nekem már garanciában is ment tönkre ilyen fúrógép, pedig igazán nem használtam agyon, életében összesen talán 3 órát zúgott, mire feladta. De sokan viszont azt állítják, hogy komoly használat mellett se romlott el az övék, és miért hazudnának.

2020. márc. 11. 07:58
 17/27 anonim ***** válasza:
95%

Csiszolni inkább a kisebb, vágni inkább a nagyobb a jó.

Kínait semmi esetre se vegyél. Bosch, makita, aeg, metabo. Ezek otthon 20 évig bírni fogják. A teszkósból meg évente újat kell venni.

2020. szept. 2. 10:55
 18/27 A kérdező kommentje:

Black and Decker esetleg? Nagyon kényelmes volt a fogása.

Félek a flexektől, olyat keresek, ami leáll, ha elengedem a kapcsolót.

Azt láttam, hogy a Skil gépeknek a kapcsolója ilyen.

Milyenek a Skil gépek?

2020. szept. 2. 13:52
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Az a jó gép, amit egy kézzel át tudsz markolni és nem szakad le a csuklód 2 perc csiszolástól. Van bosom ilyen is meg olyan is. Skilt már dobtam ki, de makitát is égettem le. Noname ne, akkor inkább parkside.
2020. szept. 2. 20:04
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Álljon le ha elengeded... Végül is a makita is leáll ha nem biztosítod fel a kapcsolót.
2020. szept. 2. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!