Szabi15 kérdése:
Hogyan tudom megjavítani a leszakadó ikeás franciágyat, ha meglehet? Mi a baja?
Figyelt kérdés
Adott egy ikea MALM ágy. Az ágyrács nincs eltörve, azonban hiába pakolom vissza, akkor is leszakad. Ha jól láttam a középgerenda hajlik minimálisan el a súlyom alatt (ami nem túl nagy, 70kg) Az ágyrácstól a merevítő vasalatok (ha így hívják) is leszakadtak. Ki tudom javítani, ha kicserélek valamit? Mondjuk a középgerendát? Vagy a vasalatokat? Vagy más lehet a megoldás? Asztalos meg tudja csinálni/megéri? Esetleg már nem is javítható? Köszönöm a válaszokat előre is.2020. jan. 24. 18:13
1/4 anonim válasza:
Én össze-vissza merevítgettem már deszkákkal, valamint a vasalatok alá is inkább fakockákat fúrtam fel amik tartanak rendesen. Némelyik ágykeret botrányosan szar minőségű, ha veszel magadnak fát meg lazúrt 20 ezerből sokkal jobbat raksz össze.
2/4 anonim válasza:
Nyilván szinte mindent meg lehet javítani, esetenként ezek a javítások a bútor megjelenését is befolyásolhatják (láthatók). Erősen kétlem, hogy asztalos elvállalna ilyet. Aki hozzáfog ilyen javításhoz, annak azért rendelkeznie kell valamiféle idevágó barkácsszakmai tapasztalattal. Igencsak nehezíti a javítást, hogy ezek a bútorok nem valódi fából vannak. Nem ártott volna pár fotó a felépítésről a problémás hely megjelölésével.
3/4 anonim válasza:
Fotó tényleg jól jönne. Ha a vasalatok leszakadtak, az azért van mert bútorlapból van az ágy oldala, és a facsavarok egyszerűen kiszakadtak a forgácsból. 8-as kapupántcsavarokkal kéne felrakni a vasalatokat meg az összes merevítést, akkor nem szakad le soha.
4/4 A kérdező kommentje:
Így egy évvel később ugyan de köszönöm a válaszokat.. Egy haverom a helyemre költözött akkor, de együtt javítottuk meg, a fakockás megerősítés középen segített.
2021. jan. 17. 15:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!