Műbőr forgószéket hogyan kell megjavítani?
Dugj a szakadás alá egy egy bőr, vagy műbőr foltot és összetolva ahol szét van nyílva, pálmatex-el ragaszd rá.
Vagy kérdezz rá a festék és vegyszer boltban, hogy erre milyen ragasztót ajánlanak!
Ha a varrásnál szakadt szét, akkor szét kell szedni az egész fotelt, újra kell varrni, erős cérnával.
Én múltkor újrakárpitoztam az enyémet, egy teljes nap sajnos, és igen sok kézi munka van benne.
Mondjuk neked csak a szakadt részt kell újból csinálni, meg leszabni sem kell az új anyagot, szóval pár óra alatt lehet hogy kész.
Bár kézügyesség kell hozzá.
(Mondjuk az én székem már 8 éves, így ráfért az újrakárpitozás meg egy csomó minden át lett rajt alakítva, mert ugye a silány kínai minőség az már csak ilyen...)
Én az 1-es válaszoló vagyok és azért írtam amit írtam, mert én szakemberrel javíttattam meg a hibás fotelemet (az is a varrásnál ment szét - és az orrom előtt csinálta úgy, ahogy leírtam.
Újravarrni azért nem lehetett volna, mert a lyukak kitépődtek és beljebb varrni meg nem lett volna elég az anyag. (Arról már nem is beszélve, hogy lebontani az egészet, majd vissza, ... hát nem lett volna 2 fillér)
Nem feltétlen muszáj bőrnek lennie, valami nagyon erős, nem nyúlós erős vászonanyag is megteszi.
Pálmatexet meg kapsz bármelyik boltban, ami vegyi anyagokat is forgalmaz, (Pl. festékbolt) de a multiknál is biztos van.
Olvasd el ezt és rögtön képben leszel!:)
Műbőr lapot cipőkellékes boltban keress, ha már ragasztásra adod a fejed.
A szétszedés valóban nagy munka. Én azért kárpitoztam újra az enyémet, mert az már kopott is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!