Evezőpad csúszka házilag?
Üdv!
Szeretnék csinálni egy fapados evezőpadot, egyrészt mert kicsit sokallom a negyed milliós árat egy normálisért (nehéz vagyok, nem jó a legolcsóbb), másrészt nem szeretem a túlmodernizált megoldásokat (értem ezalatt az örvényáramos, lég-, valamint vízellenállásos verziókat). Jó nekem egy ehhez hasonló is:
Kérdésem, hogy az ülőrész csúszka részét hogy csináljam meg? (A masina többi részét megoldom.)
Gondoltam lineáris kocsis megoldásra, de önmagában már maga az sem olcsó. Ami felé hajlok, az a gumikerekes megoldás (gördeszkához tudnám hasonlítani), melyek kalapsínben futnának, csak nem tudom megsaccolni, hogy mennyire lennének párhuzamos futásúak.
Várom az építő kritikákat, valamint jobb megoldásokat is!
Köszi!
Köracélon a vascső.
Ha a cső jól van furat esztergálva,minimális a lötyögés,bekened szilikon zsírral,és nincs nyikorgás,nincs gépzsír szaga.
Hátha olvassa még valaki.
Zártszelvényből kell a vázat csinálni, arra kell tenni a csapágyazott ülőkét.
8 csapággyal az ülő részen. 4 alul a zártszelvény tetején csúszik 4 pedig oldalt vezeti.
Jobb megoldás mint a cső.
6200-as csapágy vagy hasonlóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!