Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Olajjal kezelt fa?

Olajjal kezelt fa?

Figyelt kérdés

Láttam videót ahol különböző olajokkal kezeltek csiszolt fát, festés, lakkozás helyett.

Paraffin és babaolaj is van itthon. Ezekkel tudomásom szerint lehet fát kezelni, amit bizonyos időközönként meg kell ismételni. Sajnos ez a hátránya.

Viszont szép lesz tőle a fa. Ha a paraffin elfogy lehet babaolajat is rákenni későbbiek folyamán? Kettő együtt nem okoz problémát ugyanazon felületen?

2019. dec. 28. 19:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Elsősorban azt kellene tudni, hogy mire használod azt a fát? Bútorról van szó, vagy étkezési alátétként, mint itt a linken: [link]

Olvashatod, hogy 3 hónap múlva át kell kenni. Ha van ennyi időd, akkor szerintem próbáld ki egy kisebb, ugyanolyan fajta fadarabon és meglátod az eredményt. Nem igazán értek az olajokhoz, én többnyire pácolni vagy festeni szoktam fát. Csak próbáltam segíteni, mert magam is szoktam a festékekkel, papírmasé készítésével, stb. kísérletezgetni hobby szinten. Tudod, ahogy ma divatos szóval mondják afféle "kreatív" alkotásokat készíteni pusztán időmúlatásból.

De biztosan lesz majd itt valaki, aki jobban ért hozzá.

2019. dec. 29. 00:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, egy lecsúszott elektromos gitárról van szó. Persze csak a test van lecsíszolva. Átmentem paraffin olajjal, a felesleget idővel letöröltem. Gyönyörűen kihozta a fa erezetét.
2019. dec. 29. 08:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Jav* lecsiszolt , csak a teló átjavítja :)
2019. dec. 29. 08:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit.

Örülök, hogy sikerült, és szép lett.

Meg grat a bátorságért.:)

2019. dec. 31. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!