Vettem egy Metabo KHE2644 típusú fúrókalapácsot, de a dobozában nem mellékeltek hozzá hajtóműzsírt. Használhatom nélküle?
Illetve hol tudnék ilyen olajat beszerezni? Otthon van 0W30-as motorolajom, illetve Husqvarna XP kétütemű motorolajom, valamint a sűrűbb állagú "Chan oil" lánckenő olajom, azt esetleg használhatom-e addig, amíg nem veszek ilyen speciális zsírt? Vagy inkább ne dolgozzak a géppel?
Kicsit bosszantó, mert láttam, hogy még az olcsó Parkside fúrókalapácshoz is jár ilyen adalék.
OBI, Praktiker szóba jöhet, vagy inkább szakboltban vásároljak?
Az olcsó gépekhez általában "jár minden" hogy jobban eladhatóbb legyen.
100 forintos flex korong, semmit nem érő 50 forintos fúrószár stb. stb.
És már is azt hiszik az egyszerű emberek milyen jó üzletet csináltak maguknak.
Ezt hívják marketingnek.
Olajnak semmi értelme, bármilyen gépzsír megteszi, lítiumos a legjobb.
Én már évek óta nem veszek "gyári" kenőzsírt a tokmányhoz, mert drága és majdnem ugyan az van benne mint a tégelyes lítiumos kenőzsírban.
Helyette vettem egy széthúzható jó nagy fecskendőt, megtömtem az említett zsírral és ennyi, kész az adagoló.
Vas-műszaki boltokban,autós (olajos) boltokban megtalálod a számodra legszimpatikusabb zsírt.
Én használok itthon az egyedi gépeimhez horror árcédulás német csapágyzsírt,Lizs-2 -est,szerintem felesleges volt megvennem a drágábbat,mert a zsírozás miatt még gépem nem döglött be...
Továbbá azt mondom,ne használd a gépet,hétfőn minden bolt nyitva,add meg neki ami jár.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor nem használom, hétfőn meg beszerzem a szükséges adalékot.
na várjál!!!
akkor most mit akarsz? a hajtóműzsírral? a hajtóművet bekenni?
vagy a fúrószár végét, mielőtt a tokmányba tolod?
azt ilyennel kéne:
alapból be is vannak kenve a tokmányok gyárikag, dugj bele egy fúrószárat és meglátod, ha kihúzod
Utolsó válaszoló: A fúrószár végét szeretném bekenni zsírral, hogy ne a fém csússzon a fémen.
Azt olvastam a kézikönyvben, hogy ezt meg kell tenni használat előtt.
Belinkelt makita zsír pont erre való, nem mindegy milyen zsír, kenjen, de a port ne gyűjtse össze, a fúrószárat használat előtt tisztára kell törölni
remélhetőleg van oka a nagy tortúrának
bár faterom, és kollégái nem csináltak ekkora ügyet ebből, a hilti te72 használat előtt a vésőt a faggyúba dugták
Olyat vettem, amit a 6. válaszoló linkelt be.
Használat előtt nyomtam egy negyed borsónyi mennyiséget a fúrószár végére, és úgy dugtam bele.
Jól működött.
Azért tettem fel a kérdést, mert azt szeretném, hogy hosszú élettartamú legyen a gép, ezért mindent úgy akarok csinálni, ahogy a kézikönyvben le van írva.
Utolsó válaszoló: Értem, amit leírtál, tehát ritka használat esetén elég évente szétszedni a tokmányt, és teljes áttisztítást végezni. Na de ez nem garanciális dolog? Mert regisztráltam a metabo.com oldalon az XXL 3 éves garanciára.
Tehát, ha rendeltetés szerűen használom, akkor nem kell, hogy legyen baja. Egyébként azt sem tudom, hogyan kell a tokmányt szétszedni. Bár van csavarhúzó -villáskulcs -bit -imbuszkulcs készletem, úgyhogy lehet, meg tudnám csinálni.
Egyébként 4 élű fúrószárt vettem bele, mert az sokkal jobban kíméli a gépet, mint a 2 élű, és szebb furatot is készít.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!